Civil tudósítónktól

2018.10.26. 07:00

Dabronyba szervezett emléktúrát a pókaszepetki iskola

A falu Festetics Kristóf Általános Iskolájának természetjáró szakköre október 6-án tartotta meg hagyományos őszi emléktúráját Dabronyba, az aradi vértanúk és a Nemzetközi Gyalogló Világnap tiszteletére.

Vikár Tibor, Kristofóriné Kubinyi Éva

Tisztelgés a hősök előtt a pókaszepetki emlékműnél Fotó: a szerző

A túrára 12 gyermek és több szülő is eljött, reggel 9 órakor indultunk. Elsőként a pókaszepetki hősi emlékműnél gyújtottunk gyertyát az aradi vértanúk emlékére, majd Zalaistvándra érve a nemrég felújított világháborús emlékműnél is tisztelegtünk a katonahősök emléke előtt.

Az idő kedvező volt a túrázáshoz. Első pihenőnket az istvándi játszótéren tartottuk, majd a hajdani Vásáros úton haladva értük el az erdő szélét. Az út során található vadászleseket sorra birtokba vettük, és gyönyörködtünk az őszi tájban. Kis emelkedő után értük el a dombtetőt, a távolban a kemendi kápolna már csak apró pontnak tűnt.

Lefele haladva gyorsan elértük a Dabronyi-tavak völgyét, ám itt az út néhol sártengerré változott. Célunknál, a horgászpihenőnél bőségesen megebédeltünk a tarisznyánkban hozott elemózsiából. Utána felfedező útra indultunk a tó körüli vízi világba. Csodáltuk a természet ezer arcát: sokat jártunk már itt, de mindig más formában mutatkozik be.

A hazaúton az erdő kincseit gyűjtögettük, sok táska megtelt kalapos gombákkal, fenyőtobozokkal. Kisebb pihenőket tartva három órára értünk Pókaszepetkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában