Munkahely, anyaság

2018.11.24. 07:00

Főként hátrányos helyzetű nőknek szól a Nők a Göcsej és az Őrség szívében program

A gyesről, gyedről visszatérő, illetve ápolási díjban részesülő nők, főként hátrányos helyzetű személyek és krí­zishelyzetben levő család­anyák számára biztosít a munkavállalást megkönnyítő képzéseket és más programokat a Nők a Göcsej és az Őrség szívében címmel megvalósuló pályázati projekt.

Hajdu Péter

Némethné Baksa Eszter felnőtteknek szóló meséket mondott a résztvevőknek Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A nyertes pályázat eddigi eredményeit, és a várható további terveket, lehetőségeket mutatták be a tegnapi szakmai napon, melyet a projekt gazdája, a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. és az Őriszentpéterért Egyesület szervezett meg.

Némethné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója két történetével alapozta meg a jó hangulatot a munkához, majd a szakmai napot Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg.

Némethné Baksa Eszter felnőtteknek szóló meséket mondott a résztvevőknek Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőt mondott, amiben a nők helyzetéről szólt, a karrierépítés, valamint az anyaság kettős kihívásáról beszélt. A délelőtt folyamán többek között a projekt eddigi eredményeit is bemutató előadások hangzottak el.

A 2020 júniusáig megvalósuló programok anyagi hátterét a pályázaton tavaly nyert 200 millió forint biztosítja. A nyár folyamán a Gyermekvédelmi Főigazgatóság vagyonkezelésében levő alsóerdei felújított épületben család- és karrierpontot rendeztek be, és itt bonyolították le a tegnapi szakmai napot is. Zalaegerszegen és Őriszentpéteren összesen 34 fő részvételével szociális gondozó és ápoló OKJ-s képzést indítottak. Informatikai alapismereteket nyújtó 30 órás képzést képzést bonyolítottak le 90 fő részvételével, érzékenyítő programokat szerveztek cégvezetők számára, továbbá önismereti tréninget és asszertív kommunikációs képzést tartottak. A program célcsoportja részére a család és karrierpont keretén belül segítő szolgáltatások – mentor, coach szakemberek – kínálnak magas szintű életvezetési, illetve karrier-tanácsadást, továbbá pszichológus és mentálhigiénés szakember nyújt támogatást. Családi rajzpályázatot hirdettek az Őrségben és Göcsej településein, aminek ugyancsak a tegnapi programon tartották meg az eredményhirdetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában