Utat is javítottak

2018.11.14. 07:00

Hétmillió forintból szépült meg a sírkert Homokkomáromban

Az elmúlt időszakban közel hétmillió forintot fordított a sírkert rendbetételére saját forrásból az önkormányzat.

Szabó Zsófia

Singula Ferencné a temetőkaput mutatja Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A temető korszerűsítésének első lépése a kerítés megépítése volt. Azt megelőzően ugyanis a domboldalon lévő nyughelyekben gyakran okozott kárt az erdőből betévedt vad. A betonoszlopokkal megerősített drótkerítésnek köszönhetően ez a probléma megszűnt.

– A fejlesztéseket folytattuk – jelezte Singula Ferencné polgármester. – Már korábban tervben volt egy esztétikus bejárat építése. Ugyan készült kapu a kerítés kivitelezésekor, de modernebbet, szebbet szerettünk volna. Nemrég elkészült a kereszttel ékesített, vasból készült ajtó. Emellett a sírkert területén és az oda vezető szakaszon rendbe hoztuk az utat. A ravatalhoz vezető mintegy hetvenméteres járda modern térkő burkolatot kapott. A munkából a falu lakói közül is többen kivették a részüket, csakúgy, mint a képviselőtársaim nagy része.

Singula Ferencné a temetőkaput mutatja Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A polgármester kiemelte: a korszerűsítés költségének el­enyésző részét finanszírozták pályázatból, zömét a saját költségvetésükből fizették.

– A munkálatok közel hétmillió forintba kerültek – folytatta a polgármester. – A térkövezésre mintegy 5,5 millió forintot, a kerítésre 1,5 milliót, a járulékos költségekre több százezer forintot fordítottunk. Jövőre pedig a ravatalozót tesszük rendbe: festjük, szigeteljük és lebetonozzuk az épület oldalánál lévő szegélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában