Hévízi Lulu

2018.11.06. 07:00

Pótolták az ellopott temetői szobrot Hévízen

A temetőben lévő, tavaly ellopott öntöttvas szobrocskát Turi Török Tibor szobrászművész felajánlásának köszönhetően sikerült pótolni nemrég.

ZH

A kis Lulu szobra visszakerült a temetőbe Fotó: Turi Török Tibor

Mint az új szobor avatásán elhangzott: nem öröm temetőt látogatni, de ezúttal kivételes alkalomra gyűltek össze a helyiek, hiszen a nagy múltú sírkert frissen kapott sebét jöttek gyógyítani, Lulu szobrának pótlásával.

Lelketlen emberek tavaly ellopták, lefeszítették talpazatáról az öntöttvas puttót, hangzott el a rendezvényen. A kis árva sírját mindenki szerette, megtisztelte egy szál szegfűvel, tulipánnal. Már közel egy esztendeje hogy csak posztamensével kellett beérnünk, mert Festetics Taszilóné angyalkája valószínűleg öntődébe került. Mint elhangzott: a szobor egy 1920-ban a hévízi tóba fulladt gyermeket mintázott, akit szülők híján a hercegné temettetett el, és méltó síremlékkel az utókorra hagyományozta emlékét.

A kis Lulu szobra visszakerült a temetőbe Fotó: Turi Török Tibor

Közel száz éve halottak napján gyertyát gyújtottak a vasszobor körül, és csokrokkal ékesítették azt a helyiek. Turi Török Tibor szobrász felajánlásával újból társra lelhetett Lulu, akinek apró pajzs van kezében. A hévíziek abban bíznak, hogy a most elkészült és a temető csendjét vigyázó szobor nem jut elődje sorsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában