Évértékelő

2018.12.12. 08:00

Élménydús évet zárnak az andráshidai borbarátok

Az Andráshidai Borbarát Kör a napokban tartotta évértékelő összejövetelét.

Magyar Hajnalka

Fábián István elnök összefoglalójából kitűnt, a 61 fős tagság sikeres és élménydús évet zárt, húsz programot éltek át közösen. A legemlékezetesebb élmények között említette a tótszentmártoni és a zalalövői borbarátok fogadását, s a Gazdag Attila szakpálinkásszal való találkozást a cserfői hegyen.

Mindezen túl kirándulás keretében kóstolták meg „Rizlingország” borait a keszthelyi járásban, s nem hagyták ki a zalaszántói sztúpa és a Gyöngyösi Betyárcsárda meglátogatását sem. A borversenyek mérlege alapján idén Neuhold László borászata vitte el a pál­mát, a pálinkák mustráján begyűjtött arany minősítéseik pedig az eddigi legjobb évjáratról tudósítottak. Öt borbarátnál vendégeskedtek az Egerszeg- és a Kutasi-hegyen, Fentős Zoltán, Gál Károly, Molnár Dezső, Takács Lajos és Bános János egyaránt kiváló házigazdának bizonyult. Közösségük bemutatkozott a falumúzeum Márton-napi rendezvényén is.

Az évértékelő esten talált gazdára az Év embere cím és vándorserleg, amit 2018-ban Molnár Klári érdemelt ki. A program keretében Bagó József borbarát Mikulásként köszöntötte fel a születés- és névnaposokat, a kiváló vacsorát Bodor Zoltánnak és családjának köszönhették. Azt is megszervezték, hogy a városrész karácsonyi ünnepségén forralt borral ünnepelhessenek az andráshidaiak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában