Megállapodást kötöttek

2019.01.25. 12:00

Segítő program a Mura vidéki gyerekekért!

A Pannon-Magyarországon élő magyar emberek féltő gondoskodása és az ottani szakemberek szolidaritása révén válik folytonossá egy olyan program, amely a Muravidéken élő gyermekek korai felzárkóztatását, jobb életminőség, vagy egy magasabb beilleszkedési szint elérését teszi lehetővé.

Gyuricza Ferenc

A megállapodás aláírása, jobbról Kajári Attila, Horváth Ferenc és Gellén Melinda. A háttérben dr. Lőrinczi Zoltán Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Ezekkel a szavakkal üdvözölte dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára annak az együttműködési szerződésnek az aláírását, amely a muravidéki óvodák támogatására irányul. A megállapodást tegnap délelőtt a dobronaki Katicabogár Óvodában Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tanácsának elnöke, valamint Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója és Gellén Melinda, a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója látta el kézjegyével. A megállapodás értelmében a magyar állam az említett intézményeken keresztül egy olyan magyar–szlovén projekthez nyújt anyagi támogatást, amelynek célja a fejlődési elmaradások csökkentése, az óvodás korú gyermekek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése. Ez a szakterület a Muravidéken egyelőre ellátatlan, így a tervezett projekt keretében nemcsak a magyar, hanem a szlovén nemzetiségű gyermekek számára is elérhetővé válna a szolgáltatás. Kajári Attila az aláírás kapcsán arról beszélt, hogy a zalaegerszegi tankerület számára ez az első nemzetközi együttműködés.

A megállapodás aláírása, jobbról Kajári Attila, Horváth Ferenc és
Gellén Melinda. A háttérben dr. Lőrinczi Zoltán Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Horváth Ferenc pedig részleteiben is szólt a szakterületnek szóló magyarországi támogatásról, s ennek során azt is bejelentette: a Radamosba tervezett fejlesztő óvoda projekthez újabb 66 millió forintos támogatást nyújt a magyar állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában