Száz év – száz vers

2019.01.30. 07:00

Ady halálának évfordulójáról emlékeznek meg Egerszegen

Ady Endre halálának századik évfordulója alkalmából programok sorával emlékeznek a költőre a nevét viselő megyeszékhelyi iskolában.

Arany Gábor

A 4.b osztály tanulói Nagy Szilvia irányításával készítették el a vers illusztrációját

Fotó: Katona Tibor

– A költő kultuszát folyamatosan igyekszünk ápolni – mondta Czigány László, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. – A legfontosabb esemény természetesen a születésnap, november 22., akkor koszorúztuk meg a költő iskolánk udvarán álló szobrát, és ünnepi műsorral emlékeztünk rá. Ezekben a napokban pedig halálának 100. évfordulója alkalmából idézzük fel alakját. Az volt az alapgondolat, hogy a centenáriumra figyelemmel diákjaink Ady Endre legalább 100 versét szavalják el. A versfolyam elindítása mellett múlt pénteken a költő életéről szóló filmet néztek meg a diákok, azóta pedig délelőttönként az iskola 34 osztályának tanulói az aulában gyűlnek össze egy-egy órára, és meghallgatják a társaik által előadott költeményeket. Így biztos, hogy túlszárnyaljuk a kitűzött célt, a száz verset.

A 4.b osztály tanulói Nagy Szilvia irányításával készítették el a vers illusztrációját
Fotó: Katona Tibor

Művészeti iskolaként is megemlékeznek a diákok a költőről. Ennek egyik eleme, hogy a 4.b diákjai Nagy Szilvia rajztanár irányítása mellett két hatalmas ívre elkészítették a Lédával a bálban című vers illusztrációját, és egyben díszletét a versmondó délelőttöknek. A kilencedikes képzőművészek pedig tanáruk, Monok Balázs irányításával a Léda a kertben című vershez kapcsolódóan alkottak rajzot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában