A tanulás is a kultúránk része

2019.01.23. 11:30

Verssel, népi mondókákkal, tánccal és citerazenével ünnepeltek Felsőrajkon

A magyar kultúra napja alkalmából szerveztek ünnepséget a Szent Imre Általános Iskolában tegnap, ahol a térség országgyűlési képviselője, Vigh László mondott ünnepi beszédet.

Benedek Bálint

Vigh László és Berkenyés Lászlóné az ünnepségen Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Az iskolásokat és az óvodásokat Berkenyés Lászlóné intézményvezető köszöntötte. Elmondta: a kultúra napjának ünneplése hagyomány az iskolában, arra emlékeznek, hogy Kölcsey Ferenc 196 évvel ezelőtt, január 22-én fejezte be a Himnusz írását. Mindenki pontosan ismeri a sorait, mely a történelmünket eleveníti fel, tette hozzá.

Vigh László és Berkenyés Lászlóné az ünnepségen Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében emlékeztetett: a magyarság életében fontos ez a nap, hiszen mindent körbeölel a kultúránk, akkor maradunk meg, ha megőrizzük az értékeinket.

– Ha megvédjük mindazt, ami ránk jellemző – folytatta. – A kultúránk egyik legfontosabb része az oktatás. Az első világháború után, amikor az embereknek a puszta lét is nehézséget okozott, Klebelsberg Kuno iskolaépítésbe fogott. A professzor azt vallotta, hogy a tanulás a nemzet felemelkedéséhez vezet. A költészetünk, a képzőművészetünk és a filmjeink mind a magyar egységet erősítik.

Az iskolások verssel, népi mondókákkal, tánccal és citerazenével ünnepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában