Csúszdás vár is kellene

2019.02.21. 17:00

Civil összefogásból fejlesztenék a ligetvárosi óvoda játékparkját

Szülői összefogással, egy civil szervezet támogató közreműködésével új, csúszdával kombinált játékvárat telepítenének a ligetvárosi tagóvoda udvarán.

Benedek Bálint

Balázs Izabella (balról), Geröly Krisztina és Nikolics Zsanna egyetértenek az új játékeszköz telepítésében

Fotó: Szakony Attila

Szülői kezdeményezés

Az ötlet a Miklósfai óvoda ligetvárosi tagintézmény szülői munkaközösségének tagjától, Balázs Izabellától származik. Az édesanya gyermeke, illetve a többi 18 gyermek akkor kedvelte meg a játékot, amikor az intézmény 2016-os felújítása miatt a székhelyóvodába jártak.

– Szerettük volna, ha ebből az élményből a ligetvárosi apróságok sem maradnak ki – fogalmazott Balázs Izabella. – Bár pontos árajánlatot még nem kértünk, de egy játékkatalógusban közel egymillió forintba kerülne egy ilyen eszköz beszerzése és telepítése. Erre nyilvánvalóan nincs pénzünk, de az álmainkat nem adtuk fel.

Kik álltak ki a jó ügy mellett?

Több civil szervezetet is felkerestek azzal, hogy tervükhöz szeretnének támogatást kérni. Egyedül a Nikolics Zsanna vezette Kanizsai Fiatalok Közössége reagált, akik azonnal a jó ügy mellé álltak.

– Kifejezetten szimpatikusnak találtam az édesanya kezdeményezését, aki az óvoda játékparkjának fejlesztéséért harcol – mondta Nikolics Zsanna. – Az első gyűjtést még tavaly, a karácsonyi évzáró rendezvényünkön tartottuk, akkor 60 ezer forint gyűlt össze. Ugyan ez töredéke a beruházás összegének, de folytatjuk a munkát, s igyekszünk még több kanizsai embert, céget elérni, hogy a gyerekek boldogok lehessenek.

Balázs Izabella (balról), Geröly Krisztina és Nikolics Zsanna egyetértenek az új játékeszköz telepítésében Fotó: Szakony Attila

Gyermekmosoly

Geröly Krisztina, a ligetvárosi tagóvoda vezetője ugyancsak örült annak, hogy elindult egyfajta kezdeményezés, ami mosolyt varázsolhat a gyerekek arcára.

– Az külön örvendetes, hogy a szülők kezdeményezték a játékeszköz beszerzését – fogalmazott a tagóvoda-vezető. – Az intézmény 2016-os felújításakor az udvari játékparkot is ellenőrizték a szakemberek. Mivel csak minőségileg elfogadott, szabvány játékeszközök lehetnek a parkban, a nem megfelelő állapotúakat elbontatták. Helyükre a fenntartó önkormányzat telepített egy lengőhintát és rugós játékot, majd később homokozó épült.

Geröly Krisztina hozzátette: a Miklósfai Óvodásokért Közhasznú Alapítványhoz befolyt összegből mindig jut a ligetvárosi tagóvodának is, de egy ekkora volumenű beruházást nem tudnak finanszírozni. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a civil szervezettel együtt megpróbáljanak támogatókat találni. Ha a fenntartó látja, hogy folyamatos a gyűjtés, akkor az ügy mellé állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában