Több feladatot kaptak

2019.02.21. 09:00

Elindult a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ bővítése

Önkormányzati forrásból bővítik a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központot. A beruházás a központ kibővült feladatai és megnövekedett dolgozói létszáma miatt vált szükségessé.

Horváth-Balogh Attila

Munkában a NAGESZ munkatársai, Hancz Tibor és Gether László

Fotó: Szakony Attila

A kivitelezést rendhagyó módon a Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet (NAGESZ) szakemberei végzik. Horváth István igazgató elmondta: habár a NAGESZ alapvetően karbantartási feladatokat lát el, amikor a kapacitása lehetővé teszi, az önkormányzat igénye szerint felújítási munkálatokban is részt vesz.

– Az önkormányzatnak ez azért előnyös, mert költséget tud csökkenteni azzal, hogy a kivitelezést a saját cégének a dolgozói végzik el – magyarázta Horváth István.

– A mostani fejlesztés a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ bővítését célozza. A munkák során a központ közvetlen közelében lévő két önkormányzati ingatlan teljes felújítását végezzük el: kicseréljük a víz-, gáz-, villamos hálózatot, a falak új vakolást és színezést kapnak, s a belső terek, illetve a külső falazat is megszépül. Az egyik épületet korábban a Jézus Szíve Plébánia használta közösségi célokra.

Munkában a NAGESZ munkatársai, Hancz Tibor és Gether László
Fotó: Szakony Attila

Ez az épület a jövőben kiválóan alkalmas lesz előadások, munkaértekezletek lebonyolítására. A másik épület önkormányzati bérlakásként funkcionált, de megüresedett. Összenyitottuk a központtal, megteremtve ezzel az átjárhatóságot, az egykori lakásban pedig újabb irodahelyiségeket, szociális blokkokat, raktárt alakítunk ki. A beruházáshoz szükséges 16 millió forintot a város közgyűlése biztosította. A munkálatok befejezését a hónap végére, illetve március közepére tervezzük – ismertette Horváth István.

Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója azt mondta: köszönet illeti az önkormányzatot azért, mert hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a központ munkatársai méltó körülmények között dolgozhassanak. – Az az igazság, hogy már jó ideje szűkös és lelakott volt a helyünk, most pedig, hogy a létszámunk az iskolai és óvodai szociális segítő kollégákkal 44-re nőtt, végképp elodázhatatlanná vált a bővítés – jelentette ki dr. Kaszás Gizella.

– Tizenegy új munkatársunk lett, akik az oktatási intézményekben a gyermekeknek, azok családjainak és természetesen a pedagógusoknak nyújtanak támogatást annak érdekében, hogy a gyerekek veszélyeztetettségét megelőzzék. Igaz, hogy a segítők csak heti egy alkalommal tartózkodnak a központban, a többi időt kint töltik az oktatási intézményekben, de amikor itt vannak, valahol le kell ültetni őket ahhoz, hogy megvitathassuk velük a mögöttük hagyott, illetve az előttük álló időszakot. Erre kiváló lehetőséget kínál a volt közösségi ház

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában