A meleg víz előállítására feleannyit kell költeni

2019.02.23. 07:00

Hibrid bojlert adtak át a nagypáli ökocentrumban

Felére csökkenhet a meleg víz előállítására fordított energia költsége, annak a hibrid bojlernek köszönhetően, amit pénteken adtak át a település ökocentrumában.

Arany Gábor

Köcse Tibor (balról) Pavek Gábor, az Ariston ügyvezetője és Szilágyi Beáta, a cég marketingvezetője társaságában tekintette meg az ökocentrumban felszerelt bojlert

Fotó: Katona Tibor

Köcse Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az ökocentrum energiaszükségletét nyolcvan százalékban fedezik megújuló forrásokból, ezért örömmel fogadták az Ariston Thermo Hungária által felajánlott hőszivattyús berendezést. Itt a használati meleg víz előállítására napenergiát használnak, amikor ez nem lehetséges, a téli hónapokban, akkor a helyben termelt energiafűz kerül a kazánokba.

Köcse Tibor (balról) Pavek Gábor, az Ariston ügyvezetője és Szilágyi Beáta, a cég marketingvezetője társaságában tekintette meg az ökocentrumban felszerelt bojlert
Fotó: Katona Tibor

 

A használó szokásait megtanulni képes, interneten át is vezérelhető hibrid bojlert a kazánházba telepítették, és a készülék a helyiség meleg levegőjének eddig veszendőbe ment energiáját hasznosítja.

Szombathelyi Tamás, az Ariston munkatársa elmondta, a 100 literes bojler az elektromos fűtést ötvözi a hőszivattyús technológiával. Utóbbi működési elvét fordított hűtőszekrényként lehet jellemezni. A berendezés a környezeti levegő energiáját hasznosítja, a kifújt levegővel pedig temperálja a helyiséget. A technológiával elérhető az A-energiaosztály is, tette hozzá a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában