Farsang

2019.03.05. 11:00

Végleg elűzték a telet Barlahidán

Télbúcsúztató farsangi mulatságot tartottak szombaton a településen, a vidám rendezvény a községben már évekkel ezelőtt kialakult hagyományok jegyében telt.

Gyuricza Ferenc

Elhamvadt a telet jelképező kiszebáb a máglyán Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Kora délután jelmezesek gyülekeztek az önkormányzati épület és a művelődési ház közös udvarán, hogy onnan elindulva, a Béke, a Kossuth, a Rákóczi és a Petőfi utak érintésével körbehordják a mintegy százlelkes falun a telet jelképező szalmabábot. Útközben többen is csatlakoztak hozzájuk, így mire a menet visszaért a kiinduló helyére, egészen szépszámú érdeklődő verődött össze.

Elhamvadt a telet jelképező kiszebáb a máglyán Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

– Negyedik alkalommal szerveztük meg a farsangi rendezvényünket, s ezúttal is a régi falusi hagyományok felelevenítése volt a cél – mondta Németh Mária, a település kulturális és közösségi programjainak szervezője. – A felvonulás után a kiszebábot máglyára vetjük, hogy végleg elűzzük a telet, hiszen már az időjárás is jelzi, itt a tavasz – tette hozzá. A községben élő gyerekeknek vidám műsort tartottak Ribizli bohóc közreműködésével, majd zenés mulatsággal zárult a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában