Hála

2019.04.04. 07:00

Adományként kapták az új templomi ajtókat Alsórajkon

Adományozónak köszönhetően a közelmúltban új ajtókat kapott a község szívében lévő, Limai Szent Rózáról elnevezett kápolna.

Szabó Zsófia

Az új fenyőajtókat egy névtelen adományozó ajánlotta fel a felsőrajki egyházközség javára Fotó: Szabó Zsófia

Nagy szükség volt a templomi ajtók cseréjére, ugyanis a régi, vasból készült bejárókon nyomott hagyott az idő. Azonban a munkálatok költsége pályázati támogatásból vagy saját költségvetésből nem állt rendelkezésére az egyházközségnek. Így sokáig pusztán terv maradt az új bejárók építése a sekrestyéhez, a kórushoz és a templomhajóhoz.

Ám a közelmúltban egy önzetlen jótevő felajánlotta a segítségét. Csonka Nándor plébánosnak jelezte az adományozó, hogy fedezné a kivitelezés teljes költségét.

Az új fenyőajtókat egy névtelen adományozó ajánlotta fel a felsőrajki
egyházközség javára Fotó: Szabó Zsófia

– Nagyon örültünk a segítségnek – mondta Csonka Nándor atya. – Azonban az adakozó kérte, hogy nevére ne derüljön fény. Közel egymillió forint volt a beruházás össz­költségvetése: a fenyőajtók vásárlásától a beépítéséig, a szükséges javításokig mindent az önzetlen adakozó fedezett, amiért mindannyian hálásak vagyunk neki.

A plébános elmondta: utoljára közel egy évtizede történt felújítás az alsórajki kápolnában. A templom szentélyében lévő műanyag lambériát eltávolították, helyette terméskővel burkolták az oldalfalakat. A beruházást önerőből a Felsőrajki Római Katolikus Egyházközség valósította meg.

A jövőben, projekttámogatás, valamint a hívek segítsége révén tovább bővítenék a templom belterének kőburkolatát, továbbá a templomtorony megemelésére, új sisaképítésre, ablakcserékre egyaránt nagy szükség lenne – tudtuk meg a plébánostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában