természetjárók ha találkoznak

2019.04.17. 17:00

Információs táblát avatott a Dél-zalai Kékvirág Túracsapat

A szombati zimankós időjárás sem szegte kedvét a Dél-zalai Kékvirág Túracsapat tagjainak, akik ezúttal is kiadós természetjárással töltötték a pihenőnapot. Azonban nem csak a környezet szépségeit térképezték fel a gyalogtúra során, hanem „mementót” is állítottak a sormási rádiótechnikai század történetéről.

Szabó Zsófia

A Várdombon

Fotó: Gerencsér Tibor

A hétvégi szeles, esős időben már kora reggel harminchat természetjáró gyűlt össze a túra kiindulópontján, a bocskai kálvária alatti játszótéren. Azért, hogy felkapaszkodjanak Dél-Zala legmagasabb pontjára, a Várdombra.

Indulás előtt Bocskában
Fotó: Gerencsér Tibor

Lőrincz Sándor túravezető elmondta: azon túl, hogy a tavaszi erdők szépségeiben gyönyörködtek, információs táblát is avattak, amelyet a túracsapat készíttetett s helyezett el a várdombnál.

A Várdombon
Fotó: Gerencsér Tibor

- Hosszas előkészületek előzték meg a Sormási rádiótechnikai század történetét bemutató információs tábla elkészültét – hangsúlyozta Lőrincz Sándor. – A Dél-zalai Kékvirág Túracsapat legújabb kampánya, csakúgy, mint a többi, a helyi természetjárók anyagi hozzájárulásával készült el. A tábla felállításához szükséges közel hatvan ezer forintot a természetjárók „adták össze”, háromszáz forintonként, a túrák során. A tábla elkészítésében vállalt segítségéért külön köszönet illeti Gerencsér Tibor és Papp János túratársainkat, barátainkat – emelte ki a túravezető. Ahogy azt is: külön érdekessége volt a programnak, hogy a század életét Gabnai Sándor nyugállományú alezredes, az objektum korábbi parancsnoka mutatta be, aki a század műszerkertjében is körülvezette a túracsapat tagjait. Az avató ünnepségen részt vett továbbá Sulteisz János és Győrfi Attila nyugállományú alezredesek, akik anno szintén a rádiótechnikai század állományában szolgáltak.

Ebéd a pihenőhelyen
Fotó: Gerencsér Tibor

Az ünnepség végeztével sáros utakon csúszkáltak el a túrázók Magyarszerdahely határában található Szent Kristóf pihenőhelyre, ahol ínycsiklandó pincepörkölt és a sós stangli várta őket Koszorú Ildikó, valamint finom bor Sipos Gyula pártolótagok jóvoltából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában