Fejlesztések és vidám programok

2019.06.24. 07:00

Rigyácon a falunapra időzítették a megújult Hősök utcai járda avatását

Rigyácon járdaavató nyitotta a falunapi rendezvényt szombaton, Liszóban horgász- és főzőverseny színesítette a programokat, míg Zalaszentbalázson a hirtelen lezúduló eső nehezítette az ünneplést.

Benedek Bálint

A megújult járdaszakaszt Kántor László polgármester (balról) és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel Fotó: Gergely Szilárd

Rigyácon a falu központjától a Szent Anna katolikus templomig tartó 277 méteres Hősök utcai járdát erősítették meg és kapott új aszfaltréteget. A felújított szakasz ünnepélyes átadásán Kántor László polgármester elmondta: a járda felülete elöregedett, több helyütt berepedezett, néhány helyen megsüllyedt.

– A Belügyminisztérium támogatásával 4,7 millió forintot kaptunk, melyhez 800 ezer forint önerőt biztosított az önkormányzat – tette hozzá a településvezető. – Ezenkívül a temetőhöz vezető Béke utca 114 méter hosszan, 1,3 millió forintból újult meg. S mivel nem értünk végig, így a további negyven méter rendbetételét szintén saját költségvetésből oldottuk meg.

A megújult járdaszakaszt Kántor László polgármester (balról) és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel Fotó: Gergely Szilárd

Zalaszentbalázson a sportpályán kezdődött el a rendezvény, azonban a hirtelen lezúduló eső miatt több programot elhalasztottak. Ettől függetlenül Hencsei Margit polgármester elmondta: a falunap fontos számukra, hiszen jelentős közösségépítő hatása van.

– Mozgalmasan telik az idei év – folytatta. – A napokban elkészült az iskola mögötti partfal helyreállítása, melyre jelentős összeget fordítottunk. Külterületi út építésére nyertünk közel 45 millió forint támogatást, s hamarosan elindulhat a helyi piac létesítése is.

Liszóban a falunapon a tónál rendezték meg a hagyományos horgászversenyt, majd a kulturális programkavalkádban a gyerekeket a Napsugár együttes szórakoztatta, zárásként pedig a kanizsai ZERO együttes adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában