megköszönték a munkájukat

2019.07.29. 08:00

Kitüntetést kaptak Nagykanizsa városától az atyák

Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa és Nyeste Pál, a piarista iskola igazgatója a vasárnapi szentmisén el­ismerést vett át a várostól.

Szabó Zsófia

Nyeste Pál piarista atya és Szűcs Imre plébános munkáját Dénes Sándor polgármester köszönte meg a város nevében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az atyák hosszú esztendők óta Nagy­kanizsán teljesítették szol­gálatukat, hamarosan azon­ban másutt végzik majd a munkájukat. A plébános és a piarista atya – mint Dénes Sándor polgármester elmondta – sokat tettek és imádkoztak a városért és az emberekért. Így a közgyűlés arról döntött, hogy kitüntető címekkel köszönik meg munkájukat.

Nyeste Pál piarista atya és Szűcs Imre plébános munkáját Dénes Sándor polgármester köszönte meg a város nevében Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Útjukon és hivatásukban Isten szeretete és áldása kísérje az atyákat a jövőben is – fogalmazott a polgármester.

Az atyák megköszönték a kitüntetést. Nyeste Pál azt mondta: hálát ad azért, hogy Nagykanizsán együtt dicsőíthették Istent, együtt imádkozhattak a hívekkel.

Szűcs Imre plébános pedig arról beszélt, hogy somogyi származásúként új hazája lett Kanizsa, ami a befogadó közösségnek köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában