Ők a mindennapi hősök

2019.08.26. 11:00

Bízik a lakosság a polgárőrökben – Megtartották a 25. megyei polgárőrnapot

Hazánk biztonságos helynek számít, és ebben meghatározó szerepe van a polgárőr szervezeteknek. Ez is elhangzott a 25. megyei polgárőrnapon, amelyet a zalaszentiváni sportpályán rendeztek meg szombaton.

Arany Gábor

Dormán Miklós polgármester mond köszöntőt Fotó: Katona

Zalában 118 egyesületben 3368 polgárőr ténykedik. Tavaly 348.312 óra szolgálatot adtak önkéntes munkában, aminek értéke minimálbérrel számolva meghaladná a 180 millió forintot. Erről Horváth Róbert, a polgárőrszövetség megyei elnöke beszélt. Legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a polgárőrök élvezik a lakosság megbecsülését, bizalmát, s a rendőrség stratégiai partnerként kezeli a szervezetet. A kormány évente egymilliárd forinttal támogatja a polgárőrségeket, ezt már Manninger Jenő országgyűlési képviselő említette meg köszöntőjében.

Dormán Miklós polgármester mond köszöntőt Fotó: Katona

A rendszerváltás utáni években a közbiztonság térdre rogyott, megsokszorozódott a bűncselekmények száma, az erre adott egyik, nagyon hatásos válasz a polgárőrségek létrejötte volt, idézte fel dr. Molnár József rendőr ezredes, egerszegi kapitányságvezető.

A rendezvényen elismeréseket adtak át. A polgárőrség támogatásáért Könyves Gábor, Söjtör polgármestere a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át. Ugyanezt a kitüntetést kapta kiváló polgárőri tevékenysége elismeréseként Varga Tibor, a balatonmagyaródi és Lipics Tibor, a zalaegerszegi polgárőr egyesület tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában