Kijavítottak több mint 1200 méter utat

2019.08.15. 09:00

Felavatták a megújult Petőfi utcát Becsvölgyén

A településen több út is rendkívül rossz állapotban volt, az önkormányzat pedig régóta kereste a lehetőséget, pályázatokat a helyreállításhoz szükséges források előteremtésére.

Hajdu Péter

A Petőfi utcát avatta: Tóth Balázs alpolgármester, Vigh László, Bicsák Richárd, Kostyál Attila, a kivitelező építésvezetője és Szanati István önkormányzati képviselő Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Két éve aztán pályázatot nyert a falu a Belügyminisztérium által meghirdetett önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásához kapcsolódóan, majd az idei költségvetésükből folytatták a megkezdett útfelújítást. Így a tegnapi ünnepélyes útavatáson összesen 34 millió 220 ezer forint értékű, két szakaszban megvalósult beruházásról emlékezhettek meg. És adhatták át használatra a helyieknek.

Becsvölgyén, a Petőfi utcában tartottak tegnap út­avató ünnepséget, amelynek előzményei a faluban több útszakasz felújításához kapcsolódtak. Mint Bicsák Richárd polgármester elmondta, a Belügyminisztériumtól 2017-ben nyert pályázati összegből három utca burkolatát, a Kisfaludy, a Malom és a Petőfi utca összesen mintegy 780 méteres belterületi szakaszát renoválták. Az útjavításoknak ez a része összesen több mint 17 millió 642 ezer forintba került, és ebből 2 millió 646 ezer forinttal járult hozzá az önkormányzat. Azonban nagyon sok volt a panasz a Petőfi utca külterületi, már alig járható szakaszára is. A személyautók mellett az autóbusz-közlekedésnek is gondokat okozott az utca fél kilométeres ­pajzsszegi szakasza. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy idén saját költségvetéséből segít a gondon. Több mint 16 millió 577 ezer forint értékű beruházással javíttatták meg az utcának az 500 méteres külterületi szakaszát, ahol tegnap ünnepélyes útavatást tartottak. A faluban az utóbbi két évben megvalósult összesen 34,2 millió forint értékű útberuházásról emlékeztek meg, amelyből 14,9 millió forint volt az állami támogatás.

A Petőfi utcát avatta: Tóth Balázs alpolgármester, Vigh László, Bicsák Richárd, Kostyál Attila, a kivitelező építésvezetője és Szanati István önkormányzati képviselő Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az útavatáson Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a megyei útépítésekről és a meglevő utak javításának fontosságáról szólt, megemlítve a kormány Magyar falvak programját, továbbá azt is, hogy a fejlesztések vidéken sem állnak meg, erre a hazai gazdaság növekedése a biztosíték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában