Elkészült a létesítmény

2019.08.07. 07:00

Szabadtéri fitneszpark és egy új okospad Gyenesdiáson

Már szabadtéri fitneszpark is várja a mozogni vágyókat a Kárpáti korzón. A most elkészült létesítményt a napokban sajtótájékoztatón mutatták be.

Keszey Ágnes

Horváth Péter, az okospadot telepítő cég képviselője, Gál Lajos polgármester, Lendvayné Molnár Szabina, az önkormányzat munkatársa és Mosdósi Attila, a Kinizsi Sk elnöke Fotó: a szerző

A Kárpáti korzón, azaz a piac mögötti területen alakították ki azt a szabadtéri „edzőtermet”, melyen gyerekek és felnőttek egyaránt tehetnek egészségükért, mozoghatnak, javíthatják edzettségi szintjüket. A Töltődj fel című projektet 11,2 millió forint ráfordítással valósította meg a település. A pénz felét a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyerték, a kiadások másik felét az önkormányzat által biztosított önerőből finanszírozták.

Horváth Péter, az okospadot telepítő cég képviselője, Gál Lajos polgármester, Lendvayné Molnár Szabina, az önkormányzat munkatársa és Mosdósi Attila, a Kinizsi Sk elnöke Fotó: a szerző

A gyenesdiási szabadtéri edzőpark beruházásának részleteiről szólva a sajtótájékoztatón Gál Lajos polgármester elmondta, hogy nem csak a 74 négyzetméteres gumitégla burkolatra telepített nyolcelemes fitneszpark készült el, felette napvitorlával. Három új pihenőpad mellé egy okospadot is telepítettek, mely napelemmel működik, wifit szolgáltat és mobiltelefonok töltésére is alkalmas. A strand, piac és kerékpárút által határolt Kárpáti korzón a most befejeződött fejlesztés után további tervek is vannak a tér szépítésére. Most platánfákat ültettek, a közeljövőben pedig fűszerkertet alakítanak ki a területen. A jövőben egy másik fitneszparkot is tervez az önkormányzat, a Balaton utcai sportcentrumnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában