A siker a folytatás záloga

2019.08.03. 12:00

Ünnepi esttel ért véget a gyimesbükki gyerekek idei zalai táborozása

Zalaszentlászlón tartották meg csütörtökön este annak a tábornak a záróestjét, amely anyagi problémákkal küzdő erdélyi, gyimesbükki családokból érkezett 27 gyermeknek szerzett egy hetes élményt Zalában.

Arany Horváth Zsuzsa

Táborzáró csoportkép, az előtérben dr. Sifter Rózsa és jobbra Györe Edina Fotó: Pezzetta Umberto

A gyimesbükki gyerekek a zalacsébi Erdeifaluért Alapítvány kezdeményezésére, már hagyományosan érkeznek megyénkbe. A Szociális és Gyermekvédelmi Fő­igazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége szervezett maradandó élményeket adó, hat helyszínes programot az 1000 kilométeres távolságból ideutazott, a Dani Gergely Általános Iskolában tanuló diákoknak. A vendégek jártak többek közt Zalakaroson, a Balatonon, a Holnapocska táborban, a Zobori Élményparkban.

A búcsúest ünnepi percekkel kezdődött, Orsós László (lakásotthonban élő fiatal) éneke után dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott szólt a gyerekekhez és a szervezőkhöz. Hangsúlyozta, a kormány kiemelten kezeli a nemzeti összetartozást erősítő programokat, Zala megye pedig nemcsak a táborral, hanem év közbeni küldeményekkel is szolgálja az „egykori királyi Magyarország” területén élők kapcsolatait, az együvé tartozás elkötelezettségét. A gyerekeket segítő programokra 4,4 milliárd forintot szánt a kormányzat ez évben, jelezte a kormánymegbízott. Bohár István, a község polgármestere mint házigazda fejezte ki örömét a mindig mély érzelmeket kiváltó találkozók részeseként.

Táborzáró csoportkép, az előtérben dr. Sifter Rózsa és jobbra Györe Edina Fotó: Pezzetta Umberto

A gyerekek műsorában először a nagykanizsai Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótlás csapata, a Szikrák mutatott be néptánc-összeállítást, majd a vendég gyerekek énekeltek, táncoltak, végül közösen énekelték a székely himnuszt. A zenét a Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta. Az ajándékok átadása előtt Györe Edina, a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója szólt meleg szavakkal az együtt töltött napokról, kiemelve, a táborozás barátságokat hívott életre, a gyimesbükki gyerekek megismerhették a hazaihoz néhol hasonlító zalai táj szépségeit, s a balatoni, vonyarcvashegyi fürdőzés is örök emlék lesz. Az igazgató köszönetet mondott a támogatóknak, akik anyagi áldozatot vállalnak, hogy az erdélyi gyerekek egy hétig jól érezhessék magukat Zalában.

 

Az est további részében a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, dr. Pál Attila, megyei közgyűlési elnök, a gyermekvédelmi kirendeltség és a kanizsai ifjú néptáncosok adományai (táskák, tanszerek, emléktárgyak) találtak gazdára. A zalai és az erdélyi gyerekek is ajándékokat cseréltek egymással, a barátságok létrejöttét és a közös éneklést látva, hallva sokan elérzékenyültek. A kezdeményezés sikere a záloga a folytatásnak, jelezték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában