A köszönet virágai az édesanyáknak

2019.08.01. 09:00

Ünnepséget tartottak Zalaegerszegen a szoptatás világhete alkalmából

Villámünnepség hívta fel a figyelmet tegnap az anyatejes táplálás fontosságára a szoptatás világhete alkalmából.

Magyar Hajnalka

Apukák érkeztek virággal. Balról: Harmath Péter és Harmath-Vizsi Melinda, illetve Szabó Vilmos és Orbán Andrea Fotó: Seres Péter

Nyitányként babakocsis anyukák és virággal a kézben közelítő apukák találkozásának lehettünk tanúi a Dísz téren a város, a védőnői szolgálat és a Korán Érkeztem Alapítvány által szervezett programon.

Mint Németh-Domján Adrienn védőnő elmondta, a köszönet virágainak átadásával az apák felelősségét, támogatását szerették volna erősíteni, hiszen bátorítással és törődéssel ők is rengeteget tehetnek az anyatejes táplálás sikeréért. A programot kangatréning-bemutató színesítette, s köszöntőt mondott Tolvaj Márta alpolgármester és Tóth Lenke megyei vezető védőnő. A legtöbb női tejet leadó három édesanyát külön is elismerték, oklevéllel és ajándékcsomaggal köszönve meg önzetlenségüket, mások hordozási tanácsadásra nyerhettek belépőt.

Apukák érkeztek virággal. Balról: Harmath Péter és Harmath-Vizsi Melinda, illetve Szabó Vilmos és Orbán Andrea Fotó: Seres Péter

Tolvaj Márta alpolgármester beszédében elmondta, az anyatejes táplálás a biológiai és spirituális szükségletek csodálatos elegye, amely az anya–gyermek kapcsolatra nézve is meghatározó. Kitért a kormány családtámogatások melletti elkötelezettségére.

– Az elmúlt időszakban városunkban számos korszerűsítés zajlott a védőnői körzetekben, és csak köszönni lehet azt a munkát, amit a 104 éves szolgálat munkatársai végeznek – mondotta. – Ennek elismeréseként a kormány 2019 és 2022 között négy lépcsőben összesen 72 százalékkal emeli meg a 2018-as védőnői alapilletményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában