Ez lesz a tizenharmadik

2019.08.14. 07:00

Vasárnap újra parasztolimpia Reszneken

Tizenharmadik alkalommal rendeznek parasztolimpiát augusztus 18-án, azaz vasárnap a községben. Eddig 12 csapat nevezett, ám mindig vannak az utolsó pillanatban érkezők, így a létszám várhatóan meghaladja az előző évit.

Gyuricza Ferenc

Kercsmár István polgármester elmondta: a csapatokra hagyományosan tréfás, a falusi életmódhoz kapcsolódó, illetve részben annak az eszközeit is felhasználó ügyességi feladatok várnak. Ezek egy része teljesen új lesz, hiszen minden évben törekednek arra, hogy megújítsák a rendezvényt, így rendszerint frissítésen esnek át versenyszámok.

Kercsmár István szólt arról is, hogy a reszneki paraszt­olimpia sikerét jelentős részben az a falusi összefogás eredményezi, amelynek köszönhetően mintegy 50-60 közreműködő áll a program mellé, s ebben csak a versenybírók létszáma eléri a harminc főt.

Az idei parasztolimpia a program szerint délelőtt kilenc órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, a játékokkal párhuzamosan főzőverseny is vár a résztvevőkre, a csapatok ezért hét főből állnak. Délután szórakoztató programokkal folytatódik a rendezvény, melynek keretében a Kerka táncegyüttes, Polgár Peti és Lola is színpadra lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában