Örök élmény a szépségverseny

2019.09.03. 14:00

Bazsika Mónika önbizalommal gazdagodott a Zala Szépén

Sokat köszönhet a Zala Szépe versenynek a 2014-es győztes, Bazsika Mónika. A fiatal hölgy szerint lapcsoportunk új, Tündérszépek elnevezésű szépségmustrája rengeteg ön­bizalommal vértezheti fel a fiatalokat.

Benedek Bálint

A 2013-as Zala Szépe, Balogh Edina koronázta királynővé Bazsika Mónikát Fotók: ZH Archívum

– Közvetlenül a verseny után szinte madarat lehetett volna velem fogatni, annyira boldog voltam, hiszen az első hely mellett a közönségdíjat is elnyertem – emlékezett vissza az öt évvel ezelőtti eseményekre a most a fővárosban élő Bazsika Mónika. – A családom s a legnagyobb támogatóm, a nagymamám is büszkén mosolygott rám. Felejthetetlen pillanat volt, mely örökre az életem része marad. Megyeszerte megismertek, főleg férfiak gratuláltak, és évekkel később történt egy aranyos eset is. Az egyik barátnőm pünkösdkor eljött a szülőfalumba a helyi búcsúba. A nagy forgatagban odalépett hozzám egy néni, megszorította a kezem és gratulált. Barátnőm elképzelni sem tudta, mihez, aztán mondtam neki, hogy a Zala Szépe-győzelemhez. El sem akarta hinni, hogy az emberek erre évek múltán is ennyire emlékeznek, és ilyen örömet tud nekik szerezni, ha kis falujukból valaki sikereket ér el.

A 2013-as Zala Szépe, Balogh Edina koronázta királynővé Bazsika Mónikát Fotók: ZH Archívum
Bazsika Mónika ma is gyönyörű
Gyakran tárgyal, ami határozott és magabiztos fellépést követel

Az élet robogott tovább, Bazsika Mónika műszaki menedzser-projektmenedzser mérnök diplomát szerzett, és most egy generálkivitelező cégnél az ügyvezető közvetlen kollégájaként dolgozik Budapesten. Szereti a munkáját, az unalmat hírből sem ismeri.

– A kellemes élmények mellett annyit még biztosan profitáltam a versenyből, hogy azóta nem izgulok, ha sok ember elé kell kiállnom – mesélte. – Gyakran tárgyalok, ami határozott és magabiztos fellépést követel. Így a versenyen tanultaknak a munkám során is nap mint nap nagy hasznát veszem.

A fiatal hölgy az idei Tündérszépek verseny kapcsán fontosnak tartotta kiemelni: gyermekként még minden lány hercegnőnek képzeli magát, vagy legalábbis az szeretne lenni. S ha igazán akarják és tesznek érte, akkor ez is – mint minden más az életben – megvalósulhat. Remek alkalom erre például egy szépségverseny, hiszen ott a színpadon állva vagy éppen a fényképezőgép előtt mindenki királynőnek érezheti magát a csinos ruhákban, szép sminkben.

– Egyenes tartás és természetes mosoly – tanácsolta a nevezőknek Mónika. – Az izgalmat a színfalak mögött kell hagyni, és elhinni, hogy abban a pillanatban én vagyok a legszebb és a legjobb. A Tündérszépek egy olyan verseny, melyre mindenkinek érdemes nevezni, akiben van egy kis ambíció, aki kedvet érez magában a megmérettetéshez, ne habozzon, vesztenivalója nincs. Nem nyerhet mindenki, de ilyenkor szuper fotók készülnek, s a versenyzők tapasztalatokat szerezhetnek, ráadásul életre szóló barátságok köttethetnek. A felkészülésből szintén sokat lehet tanulni, és a legszerencsésebbeknek, akik bekerülnek a show-ba, biztos maradandó élmény lesz reflektorfényben a színpadon szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában