falunap

2019.09.09. 12:00

Összetartó közösség él Paton

A dolgos hétköznapokat szombaton falunapi rendezvénnyel édesítették meg a községben.

Szabó Zsófia

Bata Zoltán polgármester (balról) Cseresnyés Péter államtitkárral és Karvalics Sándor alpolgármesterrel koccint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Az eseményen estébe nyúló programkavalkáddal vártak mindenkit. Művészeti csoportok, előadóművészek váltották egymást a színpadon, ám finom ételekből, kiadós vendéglátásból sem volt hiány.

Bata Zoltán polgármester (balról) Cseresnyés Péter államtitkárral és Karvalics Sándor alpolgármesterrel koccint Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Bata Zoltán polgármester elmondta: fontos, hogy a hétköznapi mókuskerékből, a napi teendőkből kikapcsolódhassanak a lakók.

– Oldott hangulatban zajló beszélgetésekre, barátkozásra remek lehetőséget ad a falunapi rendezvény – szögezte le Pat első embere.

Hozzátette: van mit kipihenniük, mert sokat dolgoztak, különféle korszerűsítések valósultak meg a településen. A Start-munkaprogramban pedig 12 embernek biztosítanak munkát. Hagymát, burgonyát termelnek, kukoricát is ültettek.

– Reményeink szerint a terményekből származó bevételből ki tudjuk építtetni a térfigyelő kamerarendszert – folytatta Bata Zoltán. – A közelmúltban pedig befejeztük a két buszmegálló felújítását, kerékpártárolót építtettünk az önkormányzathoz, elkészült a ravatalozó, a katolikus egyház segítségével pedig a harangláb is. A másik faluházunkat is szeretnénk majd támogatással felújíttatni.

Az ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár köszöntőjében kiemelte: az ilyen közösségi rendezvények jól mutatják a helyiek összetartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában