bemutató

2019.09.19. 15:00

Tekenye fejlődéstörténetét mostantól könyv formátumban is elérheted

Az elmúlt közel egy évtizedben megvalósult fejlesztéseket mutatja be az a kiadvány, melyet szerda este mutattak be Tekenyén.

Keszey Ágnes

Farkas Gyuláné képviselő, Sinka Imréné, Dézsenyi Melinda alpolgármester, Tarsoly Róbert és Kiss András képviselők a könyvbemutatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A falu – mely jó néhány évtizeddel korábban már működött önálló községként – 2010-ig Zalaszentgrót peremkerülete volt, azévben vált újra önálló településsé. A kötet a 2010 és a 2019 között megvalósult változásokat, fejlesztéseket mutatja be. A cél az volt, hogy bemutassák az elvégzett munkát, felidézzék és megörökítsék honnan indultak és hova jutottak.

Farkas Gyuláné képviselő, Sinka Imréné, Dézsenyi Melinda alpolgármester, Tarsoly Róbert és Kiss András képviselők a könyvbemutatón Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Nagyon sokan voltak részesei mindennek. Az egyik legjelentősebb az volt, amikor az önkormányzat épületének tetejéről a cserepet leszedtük és az asszonyok napokig mosták azokat, mondván: ha már nincs pénzünk újakra, tegyük fel tisztán. Nagyon sok esetben ez a fajta összefogás jelent meg – mondta el Sinka Imréné polgármester.

- A falu Csipkerózsika álmából ébredve a jelenkor szintjére emelkedett -összegzett a településvezető. Sorolta a fejlesztéseket: többek között elkészült az Egészségház és a sportpálya, utakat építettek, lett térköves járda. A könyvbemutatót követően közmeghallgatást tartottak, majd bemutatkoztak a települési képviselőjelöltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában