Mezítláb járni az új ösvényen

2019.10.16. 07:00

A játszóteret is felavatták a Koncz-intézmény udvarán

Megújult a Koncz Dezső Általános Iskola, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény játszótere.

Keszey Ágnes

Az ösvény különféle anyagokból készült Fotó: Keszey Ágnes

Az 1,8 millió forintos fejlesztést a tankerület és az önkormányzat közösen finanszírozta. Csúszdás mászóvár és dupla hinta került az udvarra. A helyi OTP-fiók 150 ezer forintos támogatásával, a bank és az iskola munkatársainak önkéntes munkájával pedig érzékenyítő ösvényt alakítottak ki.

– A különböző anyagokból álló ösvényt mezítláb vagy zokniban végigjárva vagy tenyérrel végigtapogatva fejlődik a gyerekek taktilis érzékelése, javul egyensúlyérzékük, mozgáskoordinációjuk, segít az ösvény a lúdtalp korrigálásában, és nagyon jó talpmasszázs – mondta Czilingerné Antal Edina intézményvezető.

Az ösvény különféle anyagokból készült Fotó: Keszey Ágnes

A játszótér és az ösvény ünnepélyes átadásán a diákok műsora után beszédet mondott Baracskai József polgármester, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Rettegi Ákos, a bankfiók vezetője és az iskolaigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában