Közösségi asztalosműhely

2019.10.07. 20:10

A lakosságnak kínál lehetőséget a Faipari Centrum

A napokban gyerekek és szüleik csoportja töltötte meg a Bigimp Kft. pózvai körforgalom mellett levő faipari centrumának egyik helyiségét. A faipari vállalkozás közösségi asztalosműhelyt alakított ki, az első vendégek, barkácsolók ügyeskedtek a teremben.

Hajdu Péter

Fotó: Pezzetta Umberto

– Régi tervünket valósítottuk meg. Korábban olvastam, hogy a fővárosban közösségi asztalosműhelyt hoztak létre, amit én is megnéztem, onnan az ötlet. A nagyobb városokban létjogosultsága van egy ilyen kis szakműhelynek, ahol bárki elkezdhet ismerkedni a fával, a fa megmunkálásával. A célunk az, hogy ezzel a műhellyel adjunk pluszt a közösségnek, segítsünk a város lakóinak. Sokan vannak, akik vonzódnak a fához, szeretnék megismerni megmunkálásának fogásait, illetve fával barkácsolnának, javítanának valamit, de nincs otthon helyük, szerszámuk. Ebben segítünk ezzel a nyílt műhellyel – mondta Nagy Lajos, a cég vezetője.

Fotó: Pezzetta Umberto

Közölte, ha valaki használni szeretné a közösségi asztalosműhelyt, a Faipari Centrumban kell jelentkeznie, ahol regisztrálják, és megkapja a lehetőséget, akár hozott anyagból, akár a helyszínen beszerezve azt. Idén ingyenes a műhely és a szerszámok használata, de aki hozzá szeretne járulni a fenntartáshoz, elfogadják a felajánlást. A műhelyben négy gyalupad van, továbbá asztalos szerszámok, villamos kisgépek. A cégvezető elmondta, ha szükséges, alapvető szakmai segítséget is adnak, de fogadnának olyan szakembert, aki alkalmanként oktatná, segítené a barkácsolókat az asztalosság fogásainak elsajátításában.

Az első barkácsolók, iskolások és szüleik kutyaházakat készítettek. Erre a munkára a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület és a Down Mosolyambulancia Építs mosolyért! nevű, iskolás osztályok számára közzétett felhívására került sor. A Bogáncs Állatmenhelynek készítettek kutyaházakat. Az első három jelentkező osztálynak a vállalkozás ingyen biztosította az anyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában