beruházás

2019.10.10. 09:00

A legmodernebb technológiával bővíti kanizsai gyártókapacitását a DAB

Összességében 10 millió eurós beruházással bővíti gyártókapacitását a következő években a DAB Pumps Hungary Kft. a dél-zalai városban.

Horváth-Balogh Attila

A vendégeket Simone Donato (balról a 3.) és Enrico Pelletti (jobbról a 3.) kalauzolta Fotó: Gergely Szilárd

Az ennek feltételeit megteremtő új, a cég tulajdonában lévő földterületen felépített 5000 négyzetméteres csarnok a nagykanizsai ipari park legújabb eleme, melyben elkezdődött a gyártósorok letelepítése. A fejlesztést tegnap délután megtekintette Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Dénes Sándor polgármester és Balogh László, az önkormányzat humán bizottságának elnöke, akiket a nagykanizsai gyár volt igazgatója, jelenleg a magyarországi fejlesztéspolitikát irányító Enrico Pelletti és az ipari komplexum új vezetője, Simone Donato kalauzolt, aki egyben a teljes cégcsoport gyártási igazgatója is.

A vendégeket Simone Donato (balról a 3.) és Enrico Pelletti (jobbról
a 3.) kalauzolta Fotó: Gergely Szilárd

A házigazdák elmondták, a nagykanizsai üzem tevékenységi köre és létszáma is folyamatosan bővül: korábban csak szivattyúk összeszerelésével foglalkoztak, ma már villanymotorok tekercselését is végzik, s összesen 170 főt foglalkoztatnak. Az új csarnokba úgynevezett ipar 4.0-ás, azaz a világon ma létező csúcstechnológiát jelentő berendezések érkeznek a közeljövőben, a munkavállalói létszámot pedig ezzel párhuzamosan 250 főre emelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában