A biztonság kedvéért

2019.10.11. 12:00

A zsidó közösség és a rendőrkapitányság megállapodása

Együttműködési megállapodás jött létre a helyi zsidó hitközség és a városi rendőrkapitányság között.

HP

Az előtérben Siklósi Vilmos és dr. Molnár József Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A dokumentumot tegnap Siklósi Vilmos hitközségi elnök és dr. Molnár József ezredes, kapitányságvezető írta alá. A zsidó hitközség közösségi házában Siklósi Vilmos az előzményekről szólva elmondta: Zalaegerszegen 1995 óta működik az újjáalakult zsidó hitközség, és azóta jó kapcsolatot ápolnak a rendőrkapitánysággal. A megállapodás az eddigi kapcsolat írásba foglalását jelenti, és összességében a biztonságról szól. Közölte: a közelmúlt eseményei azt húzzák alá, hogy Európában erősödik az antiszemitizmus.

Az előtérben Siklósi Vilmos és dr. Molnár József Fotó: Katona Tibor

Dr. Molnár József elmondta: a rendőrség és az egyházak közötti együttműködés az Országos Rendőr-főkapitányság által szabályozott rendben történik. Az egerszegi hitközséggel aláírt dokumentum fontosságát a kapitányságvezető a helyi viszonyok figyelembevételében, a napi kapcsolattartás módjának rögzítésében jelölte meg. Mint mondta, a mai világban sajnos előfordulnak olyan extrémizmusok, amiket nehéz kivédeni, de készülni kell az ellenük való védekezésre. Hozzátette: a rendőrség eddig is megjelent a rendezvényeken, amelyek esetében kérte ezt a hitközség, és ez a továbbiakban is így lesz, mert alapvető feladatuk a lakosság biztonságát szavatolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában