Énekkel hangolódva

2019.12.24. 11:00

A városi Vegyeskar karácsonyi koncertet adott Zalaegerszegen

Telt házas koncertet adott a Zalaegerszegi Vegyeskar a minap a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Kovács Kata karnagy vezényletével.

A hangverseny telt ház előtt zajlott a zsinagógában Fotó: Zalaegerszegi Vegyeskar

A koncerten a klasszikus karácsonyi számok mellett részletek csendültek fel Benjamin Britten dalciklusából (Ceremony of Carols) Takács-Vizvári Boglárka szólóénekével. A művet Bábel Klára hárfaművész kísérte. Programjában elhangzott Smetana híres Moldva című műve, amely szinte mindenki számára ismerős.

A hangverseny telt ház előtt zajlott a zsinagógában Fotó: Zalaegerszegi Vegyeskar

A vegyeskar műsorában fellépett egy kórustag családja, színesítve a zenei palettát. A három kislány – Verő Réka, Verő Teréz és Verő Rita – kristálytiszta hangját édesanyjuk orgonán kísérte, az édesapa büszkén tekinthetett a basszus szólamból tehetséges lánykáira.

A műsort Magyar Bálint, a kórus régi tagja konferálta a maga humoros stílusában. Kiművelt énekhangját is megmutatva előadta Mahler Urlicht című művét, majd az est második felében egy örökzöld karácsonyi dallal bűvölte el a közönséget, melynek címe: Have Yourself A Merry Little Christmas.

Kovács Kata szólójában a hárfa különleges hangzásához igazodva remek zenei csemegét hallhatott a kitartó, hálás közönség. Vissi Barnabás pedig a tőle megszokott módon nívós zongorakíséretet nyújtott a vegyeskar ünnepi előadásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában