Ez a legfontosabb ünnep

2019.12.17. 07:00

Karácsonyi műsorral készültek a Holdfény Otthon lakói

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének fenntartásában működő Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonában tegnap karácsonyi ünnepséget tartottak.

Benedek Bálint

Györe Edina, Cseresnyés Péter és dr. Sifter Rózsa az otthonban Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az intézmény lakóit Cseresnyés Péter államtitkár köszöntötte, aki szerint mindig, de az adventi időszakban különösen érdemes elolvasni Fazekas Anna Öreg néne őzikéje című meséjét. A történet a törődésről, a felnevelésről és a gondoskodás hálájáról mutat példát a mai embereknek. Ebben az otthonban nagyon sokan törődést kapnak, s a lakóktól érkező őszinte mosoly már a köszönetet jelenti.

Györe Edina, Cseresnyés Péter és dr. Sifter Rózsa az otthonban Fotó: Szakony Attila

Majd dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: az ünnepvárás sajátos hangulatba öltözteti a lelket, ám ahhoz, hogy a karácsony csodáját megéljük, jobban magunkba kell néznünk.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Györe Edina a rendezvényen kiemelte: a karácsony a legfontosabb ünnep az intézményekben élők számára, akik ismét bensőséges hangulatú műsorral szórakoztatták társaikat, illetve a meghívott vendégeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában