Karácsonyra elkészült

2019.12.20. 15:00

Új padok a zalalövői Szent László-templomban

Egyéves program eredményeként karácsonyra valamennyi pad megújult a Szent László-­plébániatemplomban.

Gyuricza Ferenc

Horváth István Sándor a templom új padjaival Fotó: GYF

A régi, elkorhadt, s emiatt ba­lesetveszélyessé vált ülőalkalmatosságokat a hívek adományainak köszönhetően sikerült lecserélni. Horváth István Sándor plébános egy éve fordult először a hívekhez azzal a kéréssel, hogy járuljanak hozzá a cseréhez. A program folyamatosan zajlott, ahogy azt a pénzügyi helyzet engedte. A lelkipásztor a minap örömmel jelezte lapunknak, a karácsonyi ünnepek előtt sikerült valamennyi padot elkészíttetni.

– A plébániánk központi templomában 24 pad van, karácsonyra az utolsó is a helyére kerül – mondta István atya. – Arra törekedtünk, hogy az elhasználódott, elkorhadt ülő­alkalmatosságokat olyanokra cseréljük le, amelyek akár több évszázadon át ki tudják szolgálni a híveket. Munkájukra igényes tervezővel és asztalossal dolgoztattunk, akik tölgyfából kiváló minőségű, masszív, három és fél méter széles padokat tudtak biztosítani a templomunk számára.

Horváth István Sándor a templom új padjaival Fotó: GYF

István atya azt is hozzátette, a templombelsőn más munka is zajlott idén. Folytatták az üvegablakok sorozatát, a már meglévő Szent Tarziciusz- és Boldog Brenner János-ábrázolás mellé Szent Márton püspök és Szent II. János Pál pápa képe került.

– Ezzel a templom egyik oldalán teljes az üvegablakok sorozata, a másikra női szenteket fogunk festetni – mondta. – Erre 2020-ban, vagy az azt követő esztendőben kerülhet sor. Emellett megterveztettünk egy új gyóntatószéket is, amelyet január–februárban szeretnénk elkészíttetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában