Mesés Hetés zöldutas program

2020.01.14. 16:00

Zöldutas program: Kiegészítő jövedelmet hozhat a Bödeházán élőknek

A szükséges fejlesztések mellett rendszeres programok tartását is tervezi a település vezetése ebben az évben.

Korosa Titanilla

Bödeháza és a szomszédos Zsitkóc 2004 óta rendezi meg a határ menti óévbúcsúztató túrát, idén közel négyszázan vettek részt a programon Fotó: Korosa Titanilla

Októberben Bedő Andrea, a magyar–szlovén határ menti térségben megvalósított Mesés Hetés zöldutas program vezetője nyerte el a polgármesteri posztot a településen. Nemrég a terveikről beszélt.

Bödeháza és a szomszédos Zsitkóc 2004 óta rendezi meg a határ menti óévbúcsúztató túrát, idén közel négyszázan vettek részt a programon Fotó: Korosa Titanilla

– Legfontosabb feladat a költségvetési egyensúly megtartása, további pénz- és más erőforrások előteremtése a községnek. Ebben segítséget nyújthat a Magyar falu program – kezdte Bedő Andrea. – Ami az infrastrukturális fejlesztési terveket illeti, a lehetőségekhez mérten állagmegóvásra és felújításokra is törekszünk. Ebbe beletartozik az utak minőségének javítása, az árkok tisztítása. A Határ-patak feletti hídon új korlátra van szükség, illetve a szentistvánlaki településrészben a buszmegálló megújítása, valamint sport- és játszótér létesítése is szerepel a tervek közt. A közművekkel kapcsolatban pedig újragondoljuk a csatornázás kialakításának lehetőségeit. A Hetés Barátság park további fejlesztését sem hanyagoljuk el, szeretnénk a pihenőpontoknál kerékpártárolókat telepíteni. A családi házak felújításainál támogatnánk a helyieket, figyeljük a pályázatokat, és segítjük információhoz jutni a lakosságot. A klíma- és környezetvédelem jegyében közös komposztálót építünk a falunak, így a hulladékégetés nem szükségszerű. Az idősek számára pedig – akik igénylik – bevezetjük a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást – sorolta.

Hozzátette, minden lakó véleményére kíváncsiak, a közösségi összetartás erősítésére rendszeresen programokat szerveznek, és tájékoztatják a falu közösségét az önkormányzat tevékenységéről.

– Jó lenne olyan lehetőséget is találni, amivel a helybéliek megélhetését, életminőségét javítani tudjuk, esetleg kiegészítő jövedelemforrást jelenthet számukra – tette hozzá Bedő Andrea, majd arról is szólt, hogy ehhez a turizmus élénkítése, a helyi termelők, kézművesek támogatása megoldást kínálhat.

Bödeháza is bekapcsolódott abba a projektbe, melyet a térségben a lenti Thermal Hotel Balance szálloda és a Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület valósít meg a Mesés Hetés Zöldút programra építve. Ennek révén a szálloda vendégei ellátogathatnak a hetési településekre, így Bödeházára is, megismerhetik a helyi értékeket, látnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában