Több mint 8500 óra szolgálat a rendért

2020.03.12. 12:00

Áttekintette a tavalyi esztendőt a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület

Kedden este beszámoló és tervező közgyűlést tartott a megyeszékhely belvárosának egyik legismertebb civil szervezete, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület.

Fincza Zsuzsa

Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke (középen) és a két díjazott: Bogár Tibor (balra) és Becs István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A tizennegyedik éve aktívan működő, jelenleg 62 tagot számláló közösség a múlt évben mintegy 8500 óra járőrszolgálatot teljesített, ez átlagosan 137 órányi járőrözést jelent polgárőrönként. Két lovas járőrük lóháton együttesen 442 órát volt szolgálatban, emellett gyalogosan is járőröztek, a külterületeken pedig a parlagfűellenes akciókban vettek részt.

Sándor Dénes, az egyesület elnöke beszámolójában kiemelte, hogy tavaly is nagy hangsúlyt helyeztek a tagság továbbképzésére, amiben Tóth László alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűn­megelőzési alosztályvezetője volt a segítségükre. Ebben az esztendőben többek között az elsősegélynyújtási, valamint az életmentő ismereteiket kívánják felfrissíteni.

Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke (középen) és a két díjazott: Bogár Tibor (balra) és Becs István
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

További terveikről szólva előrebocsátotta, hogy az idén is fokozott gondot fordítanak a belterületek, köztük a belváros, a Csipke parkolóház, az autóbusz-pályaudvar és a temetők rendjének biztosítására. Továbbra is részt vesznek a városi fesztiválok, rendezvények, labdarúgó- és egyéb mérkőzések biztosításában. Diák közösségi szolgálatot fo­gadó egyesületként erre az évre nézve is fontos feladatuknak tartják a fiatalok nevelését és bekapcsolásukat a polgárőri munkába.

Elismerően szólt az egyesület munkájáról Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki a rendezvényen külön hangsúlyozta: a Rendért polgárőreinek köszönhető, hogy a megyeszékhely tömegeket megmozgató fesztiváljain, kisebb-nagyobb rendezvényein a résztvevők biztonságban szórakozhatnak. Kér­te, hogy rendkívüli helyzetekben is legyenek a városvezetés segítségére.

Dr. Molnár József ezredes, Zalaegerszeg rendőrkapitánya a Rendért ZKPE megbízhatóságát emelte ki. Elmondta: ha egy rendezvény biztosításához 15 polgárőrt kérnek tőlük, akkor 16-an jelennek meg, nagy segítséget nyújtanak a labdarúgó-mérkőzések biztosításá­ban is, ezzel pedig számottevő rendőri erőt takarítanak meg.

Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a nagyvárosi bűnmegelőzési programban kimagasló munkát végző egyesületként jellemezte a Rendért ZKPE-t, dicsérve többek között a fia­talok nevelésére fordított ener­giá­jukat is.

A rendezvény végén a ZMPSZ elnöke Bogár Tibor és Becs István polgárőröknek Szent László-emlékplakettet adott át, az egyesület elnöke pedig a kiemelkedő munkát végző fiatal polgárőrök soraiból Tompos Dávidot és Kocsis Márkot oklevél-elismerésben és jutalomban részesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában