Koronavírus Zalában

2020.05.19. 11:30

Javában készülnek az újranyitásra Lentiben – A pünkösdi hétvégén igénybe vehetők a fürdő szolgáltatásai

Május 29-én, pénteken, a pünkösdi hétvége előtt nyílik meg a látogatók számára a termálfürdő szabadtéri strandja, valamint a Thermal Hotel Balance szálloda. Az újranyitásról hétfőn Kárpáti Zoltán, a fürdő és a szálloda vezetője, valamint Horváth László, a város polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Korosa Titanilla

Az újranyitásra készítik fel a gyógyfürdő szabadtéri strandját és a szomszédos szállodát. Ennek részleteiről beszélt Kárpáti Zoltán (balra) és Horváth László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban május 29-től az úgynevezett vízforgató rendszerű szabadtéri medencéket használhatják a látogatók, azaz a hidro- és a tanmedencét, a szabadtéri úszómedencét, a pancsolót, valamint a beach medencét. A nyári és a téli bejárat is nyitva lesz, arra kérik a látogatókat, hogy a belépéskor viseljenek maszkot, lehetőség szerint kerüljék a készpénz használatát, inkább a bankkártyás fizetést részesítsék előnyben. A vendégek a téli bejáratnál lévő öltözőket tudják csak használni a higiéniai előírások betartása miatt, fürdőzés előtt és után pedig kötelező lesz a zuhany használata. Életkorra vonatkozó korlátozások nincsenek, és a fürdő nyitvatartása sem változik, a vendéglátóegységek a jogszabályi előírásoknak megfelelően működnek majd.

Kárpáti Zoltán hangsúlyozta, hogy nagy fokú rugalmasságra lesz szükség a szolgáltató és a vendégek oldaláról is, hiszen megváltozott körülményekhez kell hozzászokni, ügyelve a távolságtartásra és a szabályok betartására. A nyitás napján akcióval várják a fürdőbe látogatókat, ennek részleteiről tájékozódhatnak a létesítmény weboldalán.

Az újranyitásra készítik fel a gyógyfürdő szabadtéri strandját és a szomszédos szállodát. Ennek részleteiről beszélt Kárpáti Zoltán (balra) és Horváth László Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A Thermal Hotel Balance szálloda szintén május 29-től fogad szállóvendégeket – folytatta Kárpáti Zoltán. – A büfé jellegű étkezéseket újragondoltuk, munkatársaink szolgálják majd fel a választott fogásokat. A pünkösdi hétvégét tekintve a foglalások száma jelenleg 40 százalék feletti, június második fele is szépen töltődik, a további nyári hónapok pedig érintetlenek maradtak, a nyárra jellemző telítettség mellett.

Az igazgató azt is elmondta, hogy az elmúlt hetekben elvégezték a hotelben a karbantartási munkákat, valamint a fürdőben is zajlik a nyári szezonra való felkészülés.

Horváth László polgármester arról beszélt, hogy nagy veszteség a város számára, hogy a gyógyfürdő és a szálloda nem tarthatott nyitva az elmúlt két hónapban.

– A legfontosabb feladatunkat, hogy megőrizzük a munkahelyeket, sikerült teljesíteni, a munkatársak helyben maradtak – közölte Horváth László. – Az önkormányzat költség­vetésére is hatással vannak ezen időszak intézkedései, kiesett az idegenforgalmi­adó-bevétel, amit év végéig nem kell befizetni, viszont az érkező vendégeket szükséges regisztrálni. Szeretném ezúton kérni az idegenforgalmi szolgáltatásban érintetteket, hogy ezen kötelezettségüknek tegyenek eleget, hiszen a város adóbevétele ettől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában