átszervezték a programokat

2020.05.13. 07:00

Nem állt meg az élet a zalaszentgróti művelődési központban

A veszélyhelyzet miatt a közönség előtt zárva van a Zalaszentgróti Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ (VMK). A rendezvények egy részét elhalasztották, átszervezték a programokat abban bízva, hogy később még megvalósíthatók lesznek.

Szalay Csaba

Varga István igazgató elmondta, hogy a munkatársak közül aki úgy döntött, kivette szabadsága egy részét, és felváltva tartanak telefonos ügyeletet. Az aktuális adminisztráció folyamatosan zajlik, azokat a feladatokat pedig, amelyeket máskor a nyári leállás alatt oldottak meg, most végzik el. Folyik a függönyök, a könyvek porszívózása, a kiállítási paravánok tisztítása, fertőtlenítése. A több időt igénylő munkákat – mint az elromlott lámpatestek kijavítása, új ledlámpák felszerelése és a színpadi feljáró felújítása – szintén megoldják. Új kiállítási pultok is készülnek.

– Természetesen minden dolgozó használja a védőfelszerelést – hangsúlyozta Varga István.

A könyvtárban is folyamatos a munka a zárt ajtók mögött. Az előrehozott „nyári” leltározás mellett digitalizálják a helytörténeti anyagot, és amit lehet, azt közzéteszik honlapjukon. A húsvéti gyermekkönyv-akció keretében a Móra Kiadótól gyerekkönyvek érkeztek. A kiadványok számítógépes feldolgozása és elektronikus feltöltése a TextLib rendszerbe (a könyvtári munkafolyamatok elektronikus támogatását szolgálja) folyamatos.

Elkezdték a folyóiratok elektronikus nyilvántartásba vételét is. Az igazgató szerint telefonon, e-maillel, a honlapon és a Facebookon folyamatosan tartják a kapcsolatot olvasóikkal, és a friss információkat közzéteszik. Ha valaki igényli, a könyveket kiszállítják a város területén.

– A rendkívüli körülményekhez igazodva hirdettük meg azokat a programokat, amelyeket online is meg tudunk valósítani. Ilyen a Pop-art szavalóverseny, a Fekete István emlékéve alkalmából rendezett kiállításhoz kapcsolódó vetélkedő és rajzverseny – sorolta az igazgató. – A beérkezett rajzokból majd kiállítást is rendezünk, ha újra kinyithatunk. Most másodszor hirdettük meg a Kontrasztok fotópályázatot, ennek kiírása megtalálható a VMK honlapján. A legközelebbi terv egy utcatárlat szervezése Vollein Ferenc képeiből, május közepétől pünkösdig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában