útinfó

2020.06.20. 15:27

Három hétre lezárásra kerül a Rozgonyi-Sugár utcák kereszteződése Nagykanizsán

A korlátozás hétfőtől lép érvénybe.

zaol.hu

Az EON jelentős beruházást kezd Nagykanizsa belvárosában, melynek során a Sugár utca déli szakaszán kisfeszültségű földkábel-, a Rozgonyi utca nyugati szakaszán pedig a gázelosztó vezeték cseréjét végzik majd el, egy időpontban.

A város közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a június 22-én kezdődő munka a Rozgonyi és a Sugár utca kereszteződésében kezdődik, teljes útlezárás mellett.

A munkavégzés ideje alatt a Rozgonyi utcának a Hunyadi utca és a Batthyány Lajos Gimnázium közti szakasza, valamint a Sugár utcának a Királyi Pál utca és a Batthyány Lajos Gimnázium közti szakasza zsákutca lesz. A Fő utca irányából csak a lakók hajthatnak be a Sugár utcába. Előreláthatólag három hétig zárva lesz a csomópont, ez idő alatt a 8 és 8Y számú autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, melynek részleteiről ide kattintva tájékozódhat.

A csomópontban egyidejűleg villamos földkábelt és gázvezetéket is cserélnek a szakemberek. Összesen 267 méter hosszú szakaszt érint a beruházás. A beruházás második ütemében a gázvezeték rekonstrukció a Rozgonyi utca nyugati része felé halad tovább, összesen 365 méter hosszúságú szakaszon dolgoznak majd a szakemberek. A vezetékek cseréjével és a burkolat helyreállításával a tervek szerint augusztus második felében végeznek. A 78 millió forintos beruházást az E.ON finanszírozza. A munkálatok ideje alatt az áram- és földgázszolgáltatás, valamint a lezárt területen élő lakók közlekedése biztosított lesz. Mindössze néhány ingatlan esetében lehet rövid áramszünetre számítani július 2-án, erről az érintetteket szórólapon tájékoztatják – írják a közösségi oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában