sajtótájékoztató Zalaegerszegen

2020.07.22. 12:00

A Jobbik szerint fű alatt vitték véghez

„Sorosról lehet konzultálni, a tömegközlekedésről nem” címmel tartott sajtótájékoztatót Benke Richárd, a Jobbik regionális igazgatója, a Tiéd a Város zalaegerszegi önkormányzati képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

Véleménye szerint fű alatt vitték véghez a Volánbusz járatainak ritkítását azokon a területeken, ahol a MÁV „megfelelő” vasúti közlekedést tud biztosítani. A változtatás Zalát súlyosan érinti, a megye és Budapest közötti buszjáratok nagy részét törlik augusztustól. Benke Richárd szerint előbb a vasúti közlekedést kellett volna rendbe tenni, hogy a megye három nagyobb városából gyorsan fel lehessen érni Budapestre kulturált, tiszta, kényelmes, pontos (tehát megfelelő) vonatközlekedéssel. Zalaegerszegen a vasúti és a buszpályaudvar messze esik egymástól, így a falusikat még jobban sújtja a racionalizásálás, Nagykanizsán pedig még Intercity sincs, jelezte Benke Richárd. Kérdésünkre elmondta: frakciójuk nem tud arról, hogy a városi képviselő-testületet bevonták volna a döntésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában