A városi büdzsé stabil

2020.09.26. 07:00

Keszthelynek nincsenek likviditási problémái

Külső, független céggel átvilágították a városüzemeltetési ágazatot, majd az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője benyújtotta lemondását.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint

Forrás: Facebook

Fotó: Nagy Bálint

A cég ellen rendőrségi nyomozás is folyik.

Erről is beszélt Nagy Bálint polgármester szokásos, testületi ülést követő tájékoztatóján. A társaság szükséges átalakítása megkezdődik, amely után a vezetői tisztségre pályázatot írnak ki, addig megbízott szakember irányítja a céget. A hatósági eljárásról annak lezárulta után adnak tájékoztatást.

Nagy Bálint
Fotó: Facebook / Nagy Bálint

Nagy Bálint beszámolt arról is, hogy a testület elé került az ingatlankoncepció második fordulója, amit megelőzött, hogy az elmúlt kilenc hónapban felmérték a városi vagyont, mert e tekintetben évtizedes lemaradása volt a városnak. A cél, hogy hatékonyabb legyen az ingatlanhasznosítás, ugyanakkor fontos szempont, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben támogassák a szociálisan rászorulókat, s számukra újabb lakásokat alakítsanak ki.

A költségvetés technikai jellegű módosítása kapcsán a polgármester úgy fogalmazott: Keszthelynek nincsenek likviditási problémái, a büdzsé stabil, de a szeptember végi adóadatok alapján szükség lehet a módosításra, hiszen a járvány gazdasági hatásai a várost is negatívan érintik.

Nagy Bálint kijelentette: az ellenzék minden eddiginél mélyebbre süllyedt az ülésen, amikor a képviselők a KÉVE-alapító Herold János önkormányzati bérleményéről tárgyaltak. Bár a vállalkozó hosszú ideje, jelentős tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, kévés társai mégis azt követelték, hogy a lejáró kontraktus után további 10 évre díjmentesen biztosítsák számára a frekventált helyen lévő üzlethelyiséget. Ez messzemenően ellentétes lenne Keszthely érdekeivel, ezért a testület nem is támogatta a kérést – összegzett Nagy Bálint polgármester, hozzátéve: a rossz bérlőkkel nem köthetnek új szerződést, bárkiről is legyen szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában