program

2020.10.28. 07:00

A Korhatártalanok Klubja fákat ültetett Csesztregen

A koronavírus- járvány miatt elhagyja az őszi időszakra tervezett programjainak többségét a település ötven év feletti lakóit tömörítő civil szervezet, a Korhatártalanok Klubja. Csupán azokat a rendezvényeket szervezik meg, amelyek szabadtéren tarthatók, s ott is fokozott elővigyázatosságot követelnek tagjaiktól.

Gyuricza Ferenc

Ezúttal a Dózsa György és Deák Ferenc utca találkozásánál lévő önkormányzati területre ültettek hársfákat Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Király Edit, a szervezet elnöke beszélt azon a hétfői faültetésen, amely egyik állandó programja a klubnak. Mint mondta, alakulásuk óta, tehát már nyolcadik esztendeje járulnak hozzá a település parkosítási- fásítási törekvéseihez.

- Az egyik első kezdeményezésünk volt a faültetés, amely az évek során szépen hagyománnyá is nemesedett – mondta Király Edit. – Az őszi programjaink nyitányaként, az önkormányzattal egyeztetve ültetünk el mindig valamely közterületen vagy a település egy-egy frekventált pontján olyan fákat, amelyek árnyékát reményeink szerint a jövő generációi fogják igazán élvezni. Így többek között az óvodaudvarra, a templom melletti területre, valamint a falu parkjaiba is kerültek már növények. Ez alkalommal a Dózsa György és Deák Ferenc utca találkozásánál található önkormányzati területre esett a választásunk, ahova hársfákat telepíttetünk, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.

Ezúttal a Dózsa György és Deák Ferenc utca találkozásánál lévő önkormányzati területre ültettek hársfákat Fotó: Gyuricza Ferenc

A Korhatártalanok Klubja már az év első felében kénytelen volt a tervezett programjainak többségéről lemondani, s ahogy azt az elnök megfogalmazta: vélhetően ez vár rájuk az őszi időszakban is. Arról már letettek, hogy a hagyományőrző programjaikat – például a tengerihántás, a tollfosztás vagy a tökmagköpesztés -, illetve a gasztronómiai rendezvényeiket, mint a közös krumplisütés, megtartsák, ahogy egy tervezett kiállításuk kapcsán is annak elhalasztásáról döntöttek.

Ugyanakkor a kerek születésnapjukat ünneplő tagok köszöntését megtartják, ám ezúttal rendhagyó módon nem közös klubfoglalkozások keretében, hanem valamennyi ünnepeltet saját otthonában keresi fel a civil szervezet vezetősége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában