Évgyűrűk Nyugdíjas Klub

2020.10.02. 17:09

Boda László emléktúrája a csácsi-hegyen

Péntek délután, fél kettő körül ért fel a csácsi kápolnához az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub csapata, s ezzel teljesítette is az első Boda László emléktúrájuk távját.

Győrffy István

Az Évgyűrűk Dalkör tagjai Boda László emlékére együtt énekelnek a túrázókkal Fotó: Győrffy István

A túrázók a csácsi iskolától indultak el úgy negyvenen, hogy a kirándulással emléket állítsanak egykori klubtársuknak, aki életében sokat fáradozott a várásrészért, a klubért, illetve annak dalköréért, amelynek alapító tagja volt. A csácsbozsoki nyugdíjas klub Nagy László korábbi klubelnök év eleji elhunyta, s a koronavírus járvány miatt sem volt könnyű helyzetben az elmúlt hónapokban.

Az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub új elnöke, Szabó Gyuláné a Boda László emléktúrán a csácsi hegyi kápolnánál Fotó: Győrffy István

A tisztújító ülésen 56 tag vett részt, s választotta meg elnöknek Szabó Gyulánét, aki örömmel nyugtázta, hogy az első közös városkörnyéki kirándulásra több mint negyvenen jöttek el. Ezt megelőzően közel ennyien részt vettek egy badacsonyi buszos kiránduláson is.

Az Évgyűrűk Dalkör tagjai Boda László emlékére együtt énekelnek a túrázókkal Fotó: Győrffy István

A pénteki összejövetelen, a csácsi kápolna kertjében lévő közösségi rendezvényházban Bálint Zoltán, a klub alelnöke emlékezett meg Boda Lászlóról, akivel tíz évet töltöttek el együtt a klubban, illetve annak énekkarában. Boda lászló, aki a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke is volt, munkásságát Zalaegerszegért Díjjal is elismerték, sok nótával ismertette meg társait, s a nehéz helyzetben mindig egészséges életszemlélettel segített átlendülni a problémákon. Rá emlékezve, a Varjasi Gábor vezette énekkar a klub minden tagjával közös énekléssel adózott emlékének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában