Koronavírus Zalában

2020.11.11. 07:00

Szigorítások a zalai bíróságokon vírusveszély miatt

Szigorodtak a magatartási szabályok a bíróságokon is. A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság épületébe nem léphet be olyan személy, akire – vagy akinek a vele közös háztartásban élő hozzátartozójára – vonatkozóan hatósági karantént rendeltek el, aki igazoltan COVID-19-vírussal fertőzött, vagy a fertőzés tüneteit mutatja.

Arany Gábor

A kapcsolat megszakítását (megszűnését) követő naptól, illetve egy háztartásban élők esetében az igazoltan vagy valószínűsítetten fertőzött személynél jelentkező tünetek beálltának napjától számítottan, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendeletben meghatározott számú 10 napig (ez most 10) olyan személy sem léphet be, aki szoros kapcsolatban volt fertőzött személlyel. Ez alól kivétel, ha a fertőzésmentességét a kapcsolat megszakítását követően elvégzett két negatív eredményű PCR teszttel igazolja a belépni szándékozó. Az épületbe lépni maszkot viselve, testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés után lehet, 2 méter védőtávolság betartásával. A tárgyalótermekben minden tárgyalás után fertőtlenítő takarítást végeznek. A személyes ügyfélfogadás szünetel, az ügyfélsegítő (panasznap) csak előzetes időpontfoglalással vehető igénybe.

Megkérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát is a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorításokkal összefüggő rendőri feladatokról. Várhatóak-e fokozott ellenőrzések, meghatároztak-e már olyan területeket, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a járvány miatti korlátozások betartására: például a kijárási tilalom betartása, temetések, családi összejövetelek létszáma? Válaszukban azt közölték, hogy amíg a végrehajtásról szóló kormányrendelet nem jeleik meg, az intézkedésekről sem tudnak tájékoztatást adni.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában