115 évvel ezelőtt született

2020.12.16. 07:00

Az Egri csillagok című film zenéjét is ő írta – Farkas Ferencre emlékeztek Kanizsán

A Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola névadójára emlékezett kedden koszorúzással egybekötött ünnepségen.

Szabó Zsófia

Novinics Kármen intézményvezető-helyettes és Baráth Adrien Farkas Ferenc emléktáblájánál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Farkas Ferenc, számos kitüntetéssel elismert zeneszerző 115 évvel ezelőtt született Kanizsán. Baráth Adrien intézményvezető elmondta: a kiváló művész szoros kapcsolatot ápolt a várossal, a helyi zenei élet jelentős rendezvényeire többször ellátogatott.

Novinics Kármen intézményvezető-helyettes és Baráth Adrien Farkas Ferenc emléktáblájánál
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Hatalmas életművet hagyott hátra – jelezte az intézményvezető. – Nekünk, zenetanároknak feladatunk, hogy minél több fiatallal megismertessük a munkásságát. Legyünk büszkék arra is, hogy például az Egri Csillagok című film zenéjének szerzője a városunk szülötte.

A nagykanizsai zeneiskola a tanévre az általános iskolások számára Farkas Ferenc munkásságát feldolgozó médiakampányt hirdetett, melynek keretében naponta kellett online kérdésekre válaszolniuk a résztvevőknek.

De a zeneszerző emlékét más módon is ápolják: az iskola falán a névadónak táblája van, amit a tegnapi ünnepségen meg is koszorúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában