faültetési akció

2020.12.03. 08:00

Díszalmák és díszkörték Bocfölde közterein

Az országos faültetési akció keretében harminc fát helyezhetett Bocfölde önkormányzata a község köztereire. Tegnap a községháza elé került díszalmafa.

Arany Horváth Zsuzsa

Bakos Sándor és Vigh László díszalmafa-csemetét ültetett a községháza elé

Fotó: Katona Tibor

Bakos Sándor, a település polgármestere ennek apropóján arról tájékoztatta a sajtót, hogy négy fa ékesíti a ­községháza előtti zöldterületet, a többi fát (díszalma és díszkörte fajta) a temető területére, a kerítés mellé ültetik, mivel ott több elöregedett fát kellett kivágni a közelmúltban. Két platánfát szánnak a posta épülete elé.

Bakos Sándor és Vigh László díszalmafa-csemetét ültetett a községháza elé
Fotó: Katona Tibor

A faluvezető összefoglalta az ez évi fejlesztéseket, említve az óvoda és az orvosi rendelő új eszközeit, melyeket a Magyar Falu Program keretében tudtak beszerezni. A járvány miatt kevés lehetőség nyílik a közösségi eseményekre, ezt a hiányt enyhítik a karácsonyra hangoló faluszépítéssel: minden este más-más háznál gyullad ki az aktuális adventi napot jelző szám, amit esti séta keretében csodálhatnak meg a bocföldeiek. Elkészült a falusi betlehem és a felajánlásként kapott „mindenki karácsonyfáját” is feldíszítik. A közeli tervek között szerepel a tornaterem létrehozása, amelyhez kormányzati támogatást remélnek.

Vigh László országgyűlési képviselő jelezte, a dinamikusan fejlődő község elképzeléseit érdemes támogatni. Ő mindemellett szorgalmazza azt is, hogy minden háznál és az önkormányzati területeken is ültessenek gyümölcsfákat, így nyervén el a „Tündéri település” címet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában