a szeretet ünnepén

2020.12.10. 10:00

Evangélikus karácsonyi áldás Zalaegerszegen

Családi karácsonyi áldásra várják a híveket december 24-én 16 és 18 óra között a megyeszékhelyi evangélikus templomba.

Arany Gábor

Zsugyel Kornél lelkész Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi gyülekezet lelkésze, Zsugyel Kornél arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a presbiteri tanács döntése szerint a szenteste előtti órákban megnyitják a templomot, és a gyülekezet tagjait karácsonyi áldásra várják.

- Személyes áldásosztás lesz, mert egy időben csak egyetlen család léphet be, erre a bejáratnál a gyülekezet gondnoka ügyel majd – magyarázta Zsugyel Kornél. – Annak érdekében, hogy ne kelljen hosszasan várakozni, sorba állni, négy részre osztva fogadjuk a híveket. Lentiben és Barlahidán zárva marad a templom, ezért az első fél órában a város környékén élőket, illetve a szórványgyülekezet tagjait várjuk, mivel nekik utazni kell, ezért a kijárási tilalomra tekintettel őket fogadjuk az elején – tette hozzá. A következő fél órában a városban élők léphetnek be a templomba, mégpedig nevük alapján az ábécé szerinti sorrendben.

Azaz 16.30-17 óra között az A-G, 17 órától 17.30-ig a H-O, az utolsó fél órában pedig a P-Z betűkkel kezdődő nevű hívek részesülhetnek a családi áldásban.

Zsugyel Kornél lelkész Fotó: Pezzetta Umberto

Zsugyel Kornél hozzátette, a távolságtartás, a tumultus elkerülése érdekében döntöttek erről a menetrendről. Természetesen, amennyiben valaki az idősávjától eltérve érkezik, őt sem küldik el. Az eddigi tapasztalatok szerint a karácsonyi istentiszteleteken közel másfél százan vesznek részt, ezért úgy számoltak, hogy félóránként tíz család érkezhet. A lelkész arról is beszélt, hogy folytatódik az istentiszteletek közvetítése a városi televízióban.

A december 24-én a karácsonyi műsorról, meditációról készülő felvétel várhatóan még aznap, szenteste 20 órától lesz látható, majd karácsony mindkét napján délelőtt 9 órakor megismétlik. Vasárnap, december 27-én is 9 órakor lesz a közvetítés, ezt követően pedig január 1-én -jén 9 órakor kerül képernyőre az evangélikus istentisztelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában