Adventi koszorú és Mária-festmény

2020.12.07. 09:00

Összefogás révén fejlődik Homokkomárom

A koronavírus járvány miatt idén elmaradnak a dél-zalai községben is a hagyományos, ünnepváró programok. Ugyanakkor a karácsonyra történő lelki hangolódásra mind a falu szívében, mind pedig a templomhoz vezető úton lehetőségük van a lakóknak és a faluba érkező vendégeknek.

Szabó Zsófia

A felújított Mária-kegyhely a miseúton Fotó: Szabó Zsófia

Közösségi összefogás eredménye a tájház melletti ízléses adventi koszorú. A szép dekoráció a faluban élő Papp Dezsőnének és Papp Szilviának a munkáját dicséri. Homokkomárom polgármestere, Singula Ferencné elmondta: a település lakói közül sokan segítik a falu fejlődését.

A felújított Mária-kegyhely a miseúton Fotó: Szabó Zsófia

-A közelmúltban felújított, éjszaka kivilágított, tetővel védett, Szűz Máriát ábrázoló alkotás is a közösségünk erejét tükrözi – mondta Singula Ferencné. – A gyönyörű festmény évtizedek óta szépíti a templomhoz vezető utat. Egy több száz éves tölgyfán volt sokáig a helye, ám a fát kivágták. Így új, térkövezett teret alakítottunk ki a műnek, amit fém pilléreken helyeztünk el. Nagyon sok anyagi-erkölcsi segítséget kaptunk Varga Lászlónétól, Schmidt Attilánétól, Schmidt Attilától, valamint sok lokálpatrióta lakótól és a faluból elszármazott emberektől. Képviselőtestületünk tagjai pedig párjaikkal kétkezi munkával vették ki részüket a teendőkből – összegezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában