Illegális szemétlerakók

2020.12.09. 14:00

Az erdő nem hulladéklerakó! – Traktorgumit is összeszedtek mások után a szemétszedő akcióban

A járvány miatt jelentősen megnőtt az erdők látogatottsága, de nemcsak sétálnak az emberek: vannak, akik szemétlerakónak nézik a természetet.

Jóna István

Kábeleket is találtak Alsónemesapátiban Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az erdők megtisztítására országos program indult. Zalában a Zalaerdő Zrt. munkatársai több helyszínen irányították a hulladékmentesítést: Alsónemesapáti, Kerkakutas, Ligetfalva, Nagykapornak, Türje erdőiben pakolták konténerekbe és szállították el az illegális hulladékot.

Kábeleket is találtak Alsónemesapátiban Fotó: Katona Tibor

- Nem új keletű a probléma, nagyon sok gondot okoznak az erdészeteknek ezek a hulladékok. Az autógumitól a háztartási hulladékon keresztül az elektromos eszközökig, az építési törmelékig a legkülönbözőbb dolgokat hordanak ki az erdőterületre – tájékoztatott Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-előadója.

Fotó: Katona Tibor

Az országosan alkalmazott hulladékradar applikáción keresztül nagyon sok bejelentés érkezik, de telefonon és az erdészek munkatársaitól is folyamatosan érkeznek jelzések az illegális hulladékhalmokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában