gyűltek az adományok

2021.01.27. 07:00

Karitatív akció Nagykanizsán: meleg takarókat adtak a hajléktalanoknak a Hölgyklub tagjai

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja 2002-es megalakulása óta igyekszik segíteni a rászorulóknak. Kedden az intézmény lépcsőházában a Dózsa György utca 73-75. szám alatti Magyar Vöröskereszt Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely lakóinak gyűjtöttek.

Benedek Bálint

A kaszinó lépcsőházában gyűltek az adományok, mellettük a Hölgyklub tagjai: Katona Józsefné, Zsohár Ferencné, Varga Gyuláné, Kovács Józsefné és Mayer Ferencné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsa A Honvéd Kaszinóban tevékenykedő Hölgyklub 2002-es megalakulása óta igyekszik segíteni a rászorulóknak. Tegnap az intézmény lépcsőházában a Dózsa György utca 73-75. szám alatti Magyar Vöröskereszt Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely hajléktalanjainak gyűjtöttek.

A kaszinó lépcsőházában gyűltek az adományok, mellettük a Hölgyklub tagjai: Katona Józsefné, Zsohár Ferencné, Varga Gyuláné, Kovács Józsefné és Mayer Ferencné Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A klub vezetője, Büki Pálné Erzsébet elmondta: a szervezet teljes tagsága pártoló tagokkal együtt 103 fő, akik folyamatosan végeznek karitatív munkát a nélkülözőkre fókuszálva. A korábbi években egy erdélyi faluban, Ördöngösfüzesen magyar nyelvű könyvtár alapjait tették le, de támogatták már a nevelőotthon gyermekeit, a javítóintézetet, valamint az eszteregnyei könyvtár bővítésében is részt vettek.

– A hajléktalanok ellátása nemrégiben kiegészült a szabad ég alatt elhelyezett fekhelyekkel, az iglukkal – folytatta az elnök. – A Vöröskereszt és a szálló helyi vezetőivel egyeztetve arra jutottunk, hogy meleg takarókat és plédeket adunk azoknak, akik ezekben a speciális sátrakban hajtják álomra a fejüket. De az átmeneti szálló lakói számára női és férfi cipőket, papucsokat, valamint a konyhára mélytányérokat is adományoztunk. Nálunk alapvető feltétel, hogy bár használt, de így is minőségi holmik kerülhetnek csak a felajánlott dolgok közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában