veszély

2021.01.18. 07:00

Még nem fagyott be a nagykanizsai Csónakázó-tó, ne menjünk rá!

Egyre hűvösebbek az éjszakák, és a hőmérséklet nappal sem kúszik vissza a pozitív tartományba. Viszont állóvizeink még nem fagytak be, ez igaz a Csónakázó-tóra is, ahol táblák figyelmeztetnek a veszélyre.

Benedek Bálint

Bármennyire is csábít, egyelőre nem biztonságos a jég Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

Szabó István, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt. vezérigazgatója elmondta: a jégen tartózkodás szabályait egy belügyminisztériumi rendelet alapján határozták meg. E szerint csak akkor szabad a jégen tartózkodni, ha az megfelelő teherbírású, nem olvad, nem mozog és legalább 12 centiméter vastagságú.

Bármennyire is csábít, egyelőre nem biztonságos a jég Fotó: Szakony

- A Csónakázó-tavon kijelölt jégpálya soha nem volt, és nem is tervezzük, hogy létesítünk ilyet a jövőben – folytatta Szabó István. -Kihelyeztünk néhány táblát, melyeken arra hívjuk fel a kirándulók figyelmét, hogy mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat a jégen. A látogatóközpontban működő büfé üzemeltetőjét megkértük, hogy lehetőleg ebben az időszakban is tartson nyitva, hiszen a tó és környéke a hűvösebb napokon is népszerű kirándulóhely. Illetve az autóparkoló mellett, az általunk fenntartott mosdó ugyancsak nyitva van hétvégente 9 órától egészen 17 óráig.

Egyébként, ha lehet hinni az időjárás-előrejelzéseknek, a mostani markáns lehűlés nem lesz hosszú életű. A meteorológusok szerint várhatóan a hét közepére megerősödő délnyugati széllel 10-15 Celsius- fokos melegedés érkezik a Kárpát-medencébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában