rövid távú cél

2021.03.12. 12:00

Az önkormányzat bővítené a faluházat Magyarföldön

Az egykori tűzoltószertárból kialakított faluház bővítését tűzte ki rövid távú céljául a település önkormányzata. A tervezett munkálatok becsült költsége körülbelül húszmillió forintot tenne ki.

Gyuricza Ferenc

Minderről Kállai Csaba polgármester tájékoztatta lapunkat, aki azt is elmondta: a bővítés szándéka lakossági kezdeményezésként vetődött fel, a településen élők közül többen is jelezték, nincs olyan épülete Magyarföldnek, amely alkalmas lenne közösségi rendezvények – akár családi programok – megtartására. A polgármester azt is hozzátette: a cél megvalósítása érdekében megkezdték a kiviteli tervek elkészíttetését, ám a faluház bővítését az önkormányzat önerős beruházásként nem tudja felvállalni, az csak pályázati vagy egyéb címzett támogatással képzelhető el. Kállai Csaba beszélt arról is, hogy második számú fejlesztési prioritásként a helyi köztemető ravatalozójának felújítását jelölték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában